Otwarcie nowego browaru w Białymstoku. Gloger rusza też z restauracją
- W Polsce i na świecie obserwujemy wzrost zainteresowania i spożycia prawdziwego piwa warzonego w regionalnych, rzemieślniczych browarach z wykorzystaniem i zachowaniem prawdziwego kunsztu piwowarskiego. Cykl produkcyjny browarów restauracyjnych pozwala warzyć piwo o niepowtarzalnym smaku, zapachu i barwie. I co równie ważne - w naszym browarze niczego nie przyspieszamy, tylko piwo długo i dobrze wyleżakowane może osiągnąć najwyższą jakość - mówią Edyta i Waldemar Dąbrowscy.
Dziesięć rodzajów takiego piwa zaprezentowali w sobotę zaproszonym gościom. I choć Gloger nie miał jeszcze oficjalnego otwarcia, jego właściciel już teraz planuje nową poważną inwestycję. - Plany mamy dużo szersze i myślimy już o drugim większym browarze - mówi Waldemar Dąbrowski. - Liczymy na to, że wszystko będzie dobrze.
To pierwsze takie przedsięwzięcie w Białymstoku. Gloger oraz restauracja Gloger House zapewnią klientom piwo klasy premium. Warzone tradycyjnymi sposobami z surowców naturalnych i specjalnie wyselekcjonowanych: wody, słodu, chmielu i drożdży. Gloger House to także dania tradycyjnej, polskiej kuchni.
Markę Gloger mogliśmy poznać dzięki kampanii zorganizowanej w Białymstoku przeciwko pijanym kierowcom:
Podczas sobotniego pokazu czas klientom lokalu umilała taneczna formacja Szał. Co przygotowali organizatorzy na oficjalne otwarcie? To musicie zobaczyć sami.
Lokal otwarty będzie w poniedziałki-czwartki w godzinach 12-21, piątki-soboty o godz. 12-24 oraz niedziele - godz. 12-21.
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?