Codzienne dostawy świeżych owoców, naturalne, płynne mleko oraz nowoczesna technologia, która nie wymaga zastosowania sztucznych dodatków i konserwantów. Lody z nowej lodziarni Bella Vita podbiły serca i podniebienia białostoczan.
I choć lodziarnia działa dopiero czwarty tydzień, a cena jednej lodowej gałki jest najwyższa w całym mieście (2,50 zł), lokal ma już stałych klientów.
Lodziarnia Bella Vita powstała przy Rynku Kościuszki w lokalu po sklepie Big Star.
Jolanta Siemieńczuk przyznaje, że nad otwarciem lodziarni i kawiarni zastanawiali się z mężem już od kilku lat. – A ostatnio na targach gastronomicznych w Rimini zamówiliśmy specjalną maszynę do produkcji lodów - dodaje.
Jest to maszyna najnowszej generacji, która pozwala kręcić lody nie z owocowej pulpy, jak to się zwykle dzieje, ale z najprawdziwszych, świeżych owoców oraz z płynnego mleka, a nie tego w proszku. Ta technologia produkcji lodów pozwala też wyeliminować wszelkie sztuczne dodatki. Produkuje się tu prawie 40 rodzajów lodów. Można też zamówić lodowy deser o włosko brzmiącej nazwie, np. spaghetti, lasagne czy margerita. W Belli Vicie można też wypić kawę, wypaloną drewnem, sprowadzaną spod Neapolu, przygotowaną przez systematycznie doszkalanych baristów. Na otwarcie czeka jeszcze drugie piętro lokalu. Będzie urządzone w podobnym klimacie: elegancko, ale bez zbędnego przepychu.
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?