W ten sposób klasa czwarta promowała zdrowe i racjonalne odżywianie. Na początku uczniowie przygotowali ciepłe przekąski - pieczarkowo-szynkowe zawijasy w cieście francuskim oraz warzywną wiosenną łąkę. Po przekąskach przyszedł czas na owocowo-waniliowy deser w pomarańczowych miseczkach. Prawdziwą zręcznością w posługiwaniu się nożem uczniowie musieli wykazać się podczas wykrawania ananasowego łabędzia. Zmagania kulinarne zwieńczyły koktajle owocowe.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?