MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Zespół Szkół Gastronomicznych: Uczniowie tworzyli ozdoby z owoców i warzyw

(jul)
Z owoców i warzyw można stworzyć prawdziwe cuda
Z owoców i warzyw można stworzyć prawdziwe cuda Andrzej Zgiet
Precyzyjnie wykonane łabędzie z jabłek, bukiety czerwonej cebuli i papryki, a także tulipany z kabaczków - takie między innymi kulinarne ozdoby przygotowywali uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych.

- Można nimi dekorować na przykład wędliny na półmiskach. Dania są wtedy bardziej efektowne, ale zrobienie takich ozdób wymaga cierpliwości - pokazywała Justyna Kapica, uczennica (na zdjęciu). Z kolei jej koledzy dowiedzieli się też jak profesjonalnie przygotowywać drinki. - W przyszłości chciałbym być barmanem. Dlatego biorę udział w takim kursie. Nowe umiejętności na pewno przydadzą mi się w pracy - przekonywał Paweł Kasperiuk.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na poranny.pl Kurier Poranny