Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Sztuka kulinarna w Sztuce Mięsa: Warsztaty kulinarne z udziałem blogerów (zdjęcia)

mic
Blogerzy w akcji. Trwa wycinanie ciasta na chrupiące gorditas.
Blogerzy w akcji. Trwa wycinanie ciasta na chrupiące gorditas. Michał Dubrawski
Przysmaki kuchni meksykańskiej - pikantne gorditas, aromatyczne guacamole oraz wołowe steki, serwowali w środowy wieczór białostoccy blogerzy.

[galeria_glowna]
Pasjonaci gotowania z Białegostoku doskonalili swoje umiejętności pod okiem kucharza Macieja Tomaszewskiego. Warsztaty przeplatane były barwnymi opowieściami o tajemnicach szefów kuchni i prezentacjami profesjonalnego sprzętu.

Białostoczanie raczyli swoje podniebienia soczystymi stekami z najlepszej wołowiny, podawanymi z batatmi i salsą oraz egzotycznymi przystawkami - guacamole, czyli meksykańskim sosem na bazie avocado, a także gorditas - kruchą tortillą z pikantnymi dodatkami. A na deser mus czekoladowy z chili.

Było to pierwsze białostockie spotkanie integrujące gotujących blogerów i miłośników kulinariów. - Chcieliśmy pokazać, że kuchnia to ważny składnik życia, kultury, propagować ideę gotowania, a także przedstawić lokalną blogosferę kulinarną - mówią Iwona i Rafał Bortniczukowie, autorzy bloga Mr. & Mrs. Sandman. - Mamy nadzieję, że to dopiero początek. Już myślimy o kolejnych tego typu wydarzeniach.

Warsztaty zorganizowali wspólnie: www.mrmrssandman.blogspot.com, restauracja Sztuka Mięsa, serwis DoradcaSmaku.pl.

Czytaj e-wydanie »

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na poranny.pl Kurier Poranny