[galeria_glowna]
Pasjonaci gotowania z Białegostoku doskonalili swoje umiejętności pod okiem kucharza Macieja Tomaszewskiego. Warsztaty przeplatane były barwnymi opowieściami o tajemnicach szefów kuchni i prezentacjami profesjonalnego sprzętu.
Białostoczanie raczyli swoje podniebienia soczystymi stekami z najlepszej wołowiny, podawanymi z batatmi i salsą oraz egzotycznymi przystawkami - guacamole, czyli meksykańskim sosem na bazie avocado, a także gorditas - kruchą tortillą z pikantnymi dodatkami. A na deser mus czekoladowy z chili.
Było to pierwsze białostockie spotkanie integrujące gotujących blogerów i miłośników kulinariów. - Chcieliśmy pokazać, że kuchnia to ważny składnik życia, kultury, propagować ideę gotowania, a także przedstawić lokalną blogosferę kulinarną - mówią Iwona i Rafał Bortniczukowie, autorzy bloga Mr. & Mrs. Sandman. - Mamy nadzieję, że to dopiero początek. Już myślimy o kolejnych tego typu wydarzeniach.
Warsztaty zorganizowali wspólnie: www.mrmrssandman.blogspot.com, restauracja Sztuka Mięsa, serwis DoradcaSmaku.pl.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?