Polędwica - ZM Podlasie

(agsa)
Tradycyjny zapach wędzonych wędlin - o tym marzą chyba wszyscy nie-jarosze. To marzenie spełnia Zakład Mięsny Podlasie, który istnieje od września ubiegłego roku. I od września jest tu produkowana polędwica wiejska. Według tradycyjnego przepisu przekazywanego z ojca na syna od pokoleń.

Na czym ta jej tradycyjność polega? Najpierw mięso leżakuje w solance. Do niej dodawane są tylko naturalne przyprawy: czosnek, listek laurowy, ziele angielskie, pieprz. Potem polędwica jest wędzona - w tradycyjnym piecu opalanym prawdziwym drewnem. Dzięki temu ma taki naturalny złocisty kolor i wyczuwalny smak wędzonki. I dzięki temu nadaje się na wszelkie rodzinne uroczystości i... ekskluzywne przyjęcia. Czyli tam, gdzie chcemy podawać tylko to co ma gwarancję najwyższej jakości.
Zakład Mięsny Podlasie według tradycyjnej receptury produkuje nie tylko polędwicę wiejską. Wędzi się tu również szynki, boczki, balerony, robi tradycyjne kiełbasy. Co warte zauważenia - w ZM Podlasie wykorzystuje się tylko mięso najlepszej jakości. Nawet do parówek nikt tu nie dodaje mięsa oddzielonego mechanicznie. Trudno się dziwić - właściciele zakładu są nie tylko przywiązani do tradycji, ale też skończyli szkoły mięsne, są technologami, czyli fachowcami w swojej branży. I dlatego wiedzą, co dobre.

Wideo

Komentarze 9

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

B
Basia

Pyszna ta polędwica wiejska , szkoda ,że dopiero teraz ją odkryłem.Polecam:)

d
dorota

Jeżeli to są takie tradycyjne wędliny i taka dobra receptura to dlaczego są dwa razy wędzone i nie smaczne a właściciele są technologami?????WĄTPIĘ nie polecam tej firmy

~Asia~

Ale sztywnym językiem to napisane...

e
eliza

super polecam

t
tomek

tak to najlepsza wędlina w tym mieście

P
PA

Co komu - dla mnie bomba
Sam w domu nie mam warunków aby takie zrobić
ale te z Podlasia smakują jak od mojej babci ze wsi. Sama natura mniam..................

A
ALICJA

JEST TO ZŁA RECEPTURA, BO NIE DODAJE SIĘ LIŚCI LAUROWYCH I ZIELA ANGIELSKIEGO.
NIE WIEM SKĄD TE PRZEPISY SIE BIORĄ, KAŻDA WĘDLINA W SKLEPIE MA SMAK LIŚCIA LAUROWEGO I ZIELA
ANGIELSKIEGO. JEST TO WSTRĘTNY SMAK. PRÓBOWALAM U LECHA TO SAMO, W OSIEDLOWYM SKLEPIE TO SAMO.
OBOJĘTNIE JAK TA WĘDLINA SIE NAZYWA SZYNKA, POLĘDWICA, BOCZEK ITD WSZYSTKO Z LISCIEM I ZIELEM.
KOMUŚ POMIESZAŁY SIE SMAKI PRAWDZIWE POLSKIE I TE NIE WIADOMO SKĄD.

P
Piootr

Potwierdzam ..... probowalem tych wyrobow. Sprzedawane sa w niektorych sklepach w Bialymstoku. Smak porownywalny do wiejskich domowych wedlin.

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3