Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kuchnia tatarska: Dżenneta Bogdanowicz prowadziła warsztaty

(st)
wzbudziła zainteresowanie. Zajęcia poprowadziła Dżenneta Bogdanowicz (z prawej
wzbudziła zainteresowanie. Zajęcia poprowadziła Dżenneta Bogdanowicz (z prawej Wojciech Oksztol
Kuchnia tatarska to prawdziwe bogactwo przepisów i smaków. Przekonali się o tym uczestnicy warsztatów kulinarnych, które poprowadziła Dżenneta Bogdanowicz, właścicielka gospodarstwa agroturystycznego w Kruszynianach.

- To kolejne zajęcia z cyklu Gotowanie z klasą. Chcieliśmy pokazać bogactwo kulturowe naszego regionu - mówi Urszula Makowska, dyrektorka Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Białymstoku. Uczniowie przygotowali pod okiem pani Dżennety kołduny, bułeczki drożdżowe i pierekaczewnik.

Czytaj e-wydanie »

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na poranny.pl Kurier Poranny