Ewa Wyrwas
22 materiały
PLUS
Po inspiracje jadę nawet do RPA, ale Wigilia powinna być tradycyjna
O tym, że grilluje się zarówno w Białymstoku, jak i Kapsztadzie i o tym, dlaczego nie przygotuje pierogów na Wigilię, opowiada Łukasz Rakowski, szef kuchni w...
PLUS
Jeśli jest moda na murale, to znaczy, że są one ważne!
To może być sposób na rewitalizację miasta. Na jego estetytyzację. I na promocję - jest pewien dr Rafał Roskowiński.
PLUS
O przyszłości naszego miasta
Rozmowa z Moniką Kamińską, specjalistą do spraw Smart City w Urzędzie Miejskim w Białymstoku
Ostre Pióro dla Maryli Pawlak-Żalikowskiej
Nasza redakcyjna koleżanka została doceniona przez Business Centre Club. I to już po raz czwarty!
Zmiana szefa kuchni w znanym hotelu. Będzie jeszcze smaczniej?
Edwarda Puchalskiego w białowieskiej Regionalnej Restauracji Żubrówka zastąpi Łukasz Rakowski – obecny szef kuchni Restaurant & Bar Cristal w Białymstoku.
PLUS
Nie dba o pomalowane paznokcie, bo lubi... kolorowe wybuchy
Jej rekord Polski w siedmioboju - 6616 punktów - od 1985 r. nie został pobity. Podczas zagranicznych zawodów Małgorzatę Brzozowską (wtedy Guzowską-Nowak) zawsze...
PLUS
Ta kapsuła ma być otwarta za 120 lat
Jak będzie wyglądał handel za 120 lat? - Trudno sobie to wyobrazić, ale PSS Społem Białystok z pewnością będzie istnieć - uważa Mieczysław Dąbrowski, prezes...
PLUS
Smacznie i patriotycznie, czyli upieczmy sobie gęś
To nasze dziedzictwo. I bardzo sympatyczny zwyczaj - tak o jedzeniu gęsiny na 11 listopada mówi Łukasz Rakowski, szef kuchni restauracji w Best Western Hotel...
PLUS
Szkocka whisky, francuski szampan, a podlaski..bimber
Nie ma co ukrywać, region podlaski ma opinię polskiego zagłębia bimbrownictwa. A sam bimber, wszak nielegalny, kojarzy się niezbyt elegancko. A już na pewno...
Granice, współpraca i pokonywanie barier
Budowa silnego, trwałego partnerstwa oraz skupianie się na obopólnych korzyściach są kluczowe przy współpracy transgranicznej.