Hotel Żubrówka w Białowieży zmienia szefa kuchni. To Łukasz Rakowski – obecny szef kuchni Restaurant & Bar Cristal w Białymstoku

Ewa Wyrwas
Ewa Wyrwas
Edward Puchalski i Łukasz Rakowski
Edward Puchalski i Łukasz Rakowski materiały prasowe
Edwarda Puchalskiego w białowieskiej Regionalnej Restauracji Żubrówka zastąpi Łukasz Rakowski – obecny szef kuchni Restaurant & Bar Cristal w Białymstoku.

Edward Puchalski odchodzi na emeryturę po czternastu latach pracy w Hotelu Żubrówka Białowieża. To współtwórca sukcesu Regionalnej Restauracji Żubrówka. Jego specjalnością była kuchnia polska, a w szczególności dziczyzna oraz dania regionalne.

Otwarcie kasyna w hotelu Cristal. Jedyne takie w województwie

- Edward Puchalski przez lata pracował na renomę swojej restauracji, przyczyniając się do jej ogromnego sukcesu - mówi Andrzej Malinowski, dyrektor Hotelu Żubrówka Białowieża. - Doceniano go za nietuzinkowe podejście do kulinarnej spuścizny regionu, wydobywanie esencji smaków z tradycyjnych produktów.

Następca pana Edwarda, czyli Łukasz Rakowski, to szef kuchni i restauracji w Best Western Hotel Cristal w Białymstoku. Będzie łączył to zajęcie z pracą w Regionalnej Restauracji Żubrówka. To on stoi za sukcesami białostockiej restauracji, takimi jak jedyna w regionie rekomendacja organizacji Slow Food Polska czy znalezienie się w przewodniku Gault&Millau Polska z najwyższą punktacją wśród podlaskich restauracji. To wielbiciel podlaskiej kuchni w nowoczesnej odsłonie.

Hotel Cristal. Najstarszemu hotelowi powojennego Białegostoku przybyła czwarta gwiazdka

Opracowana przez niego karta dostępna jest w Żubrówce od połowy lutego.

– Chcielibyśmy serdecznie podziękować Edwardowi Puchalskiemu za pracę i serce pozostawione w Regionalnej Restauracji Żubrówka oraz Hotelu Żubrówka Białowieża – dodaje Andrzej Malinowski. – Miejsce zawsze będzie na pana czekało! Jednocześnie witamy nowego szefa kuchni i życzymy mu samych sukcesów!

Podlaska Złota Setka 2017

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze 1

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

z
znawca tematu

Pan Edward to dobra kucharska szkoła sprzed lat i szlify w społemowskiej gastronomii 

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3