Hotel Żubrówka w Białowieży zmienia szefa kuchni. To Łukasz Rakowski – obecny szef kuchni Restaurant & Bar Cristal w Białymstoku

Ewa Wyrwas
Ewa Wyrwas
Edward Puchalski i Łukasz Rakowski
Edward Puchalski i Łukasz Rakowski materiały prasowe
Edwarda Puchalskiego w białowieskiej Regionalnej Restauracji Żubrówka zastąpi Łukasz Rakowski – obecny szef kuchni Restaurant & Bar Cristal w Białymstoku.

Edward Puchalski odchodzi na emeryturę po czternastu latach pracy w Hotelu Żubrówka Białowieża. To współtwórca sukcesu Regionalnej Restauracji Żubrówka. Jego specjalnością była kuchnia polska, a w szczególności dziczyzna oraz dania regionalne.

Otwarcie kasyna w hotelu Cristal. Jedyne takie w województwie

- Edward Puchalski przez lata pracował na renomę swojej restauracji, przyczyniając się do jej ogromnego sukcesu - mówi Andrzej Malinowski, dyrektor Hotelu Żubrówka Białowieża. - Doceniano go za nietuzinkowe podejście do kulinarnej spuścizny regionu, wydobywanie esencji smaków z tradycyjnych produktów.

Następca pana Edwarda, czyli Łukasz Rakowski, to szef kuchni i restauracji w Best Western Hotel Cristal w Białymstoku. Będzie łączył to zajęcie z pracą w Regionalnej Restauracji Żubrówka. To on stoi za sukcesami białostockiej restauracji, takimi jak jedyna w regionie rekomendacja organizacji Slow Food Polska czy znalezienie się w przewodniku Gault&Millau Polska z najwyższą punktacją wśród podlaskich restauracji. To wielbiciel podlaskiej kuchni w nowoczesnej odsłonie.

Hotel Cristal. Najstarszemu hotelowi powojennego Białegostoku przybyła czwarta gwiazdka

Opracowana przez niego karta dostępna jest w Żubrówce od połowy lutego.

– Chcielibyśmy serdecznie podziękować Edwardowi Puchalskiemu za pracę i serce pozostawione w Regionalnej Restauracji Żubrówka oraz Hotelu Żubrówka Białowieża – dodaje Andrzej Malinowski. – Miejsce zawsze będzie na pana czekało! Jednocześnie witamy nowego szefa kuchni i życzymy mu samych sukcesów!

Podlaska Złota Setka 2017

Wideo

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

z
znawca tematu

Pan Edward to dobra kucharska szkoła sprzed lat i szlify w społemowskiej gastronomii 

Dodaj ogłoszenie