Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Złoto dla piwa Łomża Export

Redakcja
Piwo Łomża otrzymało jedną z najbardziej prestiżowych nagród w branży piwowarskiej - Złoty Medal Selection & Quality Awards
Piwo Łomża otrzymało jedną z najbardziej prestiżowych nagród w branży piwowarskiej - Złoty Medal Selection & Quality Awards
Łomża Export otrzymała Złoty Medal Selection & Quality Awards w kategorii: piwo jasne w grupie dolnej fermentacji. To jedna z najbardziej prestiżowych nagród w branży piwowarskiej.

Nagroda przyznawana jest przez międzynarodową organizację Monde Selection, która bada jakość produktów żywnościowych. Finałowa gala konkursu odbędzie się na początku czerwca w Wenecji.

- Cieszymy się, że nasza regionalne piwo Łomża, które jest jednocześnie strategiczną marką w portfolio firmy, zdobywa uznanie coraz szerszych kręgów smakoszy, jak i zostaje kolejny raz docenione w tak poważnym niezależnym międzynarodowym konkursie – powiedział Maciej Rybicki, Dyrektor Generalny Royal Unibrew Polska. - Wiadomość o nagrodzie to wspaniały początek letniego sezonu.

 

Jak dodaje, Łomża Export jest dostępna dla coraz szerszych grup konsumentów, gdyż jej dystrybucja rozwija się także poza macierzystym regionem, w Warszawie oraz w sieciach handlowych w całej Polsce.

Monde Selection jest najstarszą międzynarodową organizacją, która bada jakość produktów żywnościowych w certyfikowanych laboratoriach na całym świecie. Ten niezależny instytut powstał w 1961 roku w Brukseli i każdego roku organizuje konkurs, którego celem jest wyłonienie produktów o najwyższej jakości (w tym także wyrobów w kategorii: piwa, wody, soft drinki i napoje bezalkoholowe). Same piwa oceniane są w siedmiu odrębnych kategoriach, z których najpopularniejsza i najczęściej reprezentowana przez producentów jest kategoria piw jasnych w grupie dolnej fermentacji, w której marka Łomża Export zdobyła dwie główne nagrody.

Artykuły spożywcze zgłoszone do konkursu poddawane są trzem etapom oceny. Instytut Jakości bada je w pierwszej fazie. Ocena piw ma miejsce w Instytucie Meurice w Belgii. Testowanie i selekcja piw odbywają się według ścisłych zasad: testy powtarzane są się dwa razy dziennie, każda próbka jest oceniana przez 6 do 8 niezależnych sędziów, każdy produkt jest poddawany ocenie według kilku parametrów, jak: wygląd, kolor, bukiet smaku, zapach i smak, klarowność.                                                              opr. (koci)

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Wróć na poranny.pl Kurier Poranny