Serbia. Gotowali jądra byków i strusi (wideo)

RUPTLY/x-news

Wideo

Zobacz galerię (1 zdjęcie)
Konkursy kulinarne cieszą się współcześnie wielką popularnością.

Nikogo już nie dziwią organizowane na wielką skalę mistrzostwa w gotowaniu. Serbowie mogą się jednak poszczycić dosyć nietypowymi kulinarnymi zawodami. Od 2004 roku w ich kraju corocznie urządzane są Mistrzostwa Gotowania Jąder. Na zawody zjeżdżają się kucharze z całego świata. Podczas tego konkursu kulinarnego przyrządza się różnego rodzaju przysmaki z jąder należących do różnych zwierząt. Wykorzystywane są m.in. jądra byków, niedźwiedzi, wielbłądów, strusi czy kangurów.

Czytaj e-wydanie »

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie