[galeria_glowna]
Zespół Szkół Gastronomicznych w Białymstoku gościł dwóch znakomitych kucharzy Roberta Sowę i Grzegorza Łapanowskiego, znanych m.in. z programu Dzień Dobry TVN.
W ramach projektu Zdrowa Szkoła Polska zaprezentowali zalety zdrowej żywności na przykładzie dań z łososia norweskiego. Oprócz wiedzy merytorycznej, mistrzowie pokazali, jak zrobić tak wyśmienite przysmaki. Każdy z uczniów mógł tego dnia spróbować delikatnej ryby przyrządzonej iście po królewsku.
- Powinno być więcej takich spotkań - chwali zajęcia Michał Szymczuk, jeden z uczniów. - Łosoś palce lizać.
Białostocki gastronomik to jedna z 10 szkół, które w ramach programu odwiedzą mistrzowie.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?