Restaurant Week jest największym i najpopularniejszym wydarzeniem kulinarnym w Polsce. To festiwalowe zrzeszenie najlepszych autorskich restauracji. Odbywa się w duchu szanowania jedzenia i zero-waste. Dzięki inteligentnemu systemowi wcześniejszych rezerwacji z wyborem menu w czasie Festiwalu nie marnuje się ani trochę żywności.
Specjalnie na tę akcję chefowie prezentują popisowo podane autorskie menu festiwalowe.
Na stronie internetowej Resaurant Week można rezerwować miejsca w poszczególnych restauracjach i wybierać spośród niezwykle zróżnicowanego menu. Od 12 października trzy pięknie podane dania i koktajl dostępne będą w festiwalowej cenie 69zł (dodatkowy rabat 20 zł czeka na wszystkich gości na końcu rezerwacji).
Hasłem tegorocznego wydania Restaurant Week jest "Food Looks Good!". Wzięło się ono z konstatacji, że w dzisiejszych czasach zdjęcia jedzenia w mediach społecznościowych stały się bardzo popularne. Estetyka podania dań jest niezwykle ważna. Stąd też szefowie kuchni w restauracjach, które biorą udział w Restaurant Week, w szczególny sposób zadbają o wygląd jedzenia, a klienci będą zachęcani do umieszczania fotografii w sieci.
- To będzie najbardziej "instagramowa" edycja Restaurant Weeka, w której restauracje przygotują kolorowe dania, estetycznie zaaranżowane na talerzu, tak by goście mogli nie tylko pysznie zjeść, ale i zrobić piękne zdjęcia jedzenia, którymi podzielą się w swoich social mediach - zaznacza Monika Kamińska, Senior Marketing Manager.
Restaurant Week potrwa od środy (12.10) do 13 listopada.
Zobacz też:
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?