Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Nasze Kulinarne Dziedzictwo

(koci) Fot. W. Oksztol
Oranżada jak u babci
Oranżada jak u babci
Ponad 70 tradycyjnych produktów rywalizowało w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo.

Stoły aż uginały się pod rybami, swojskimi wędlinami, mięsami przyrządzanymi na wiele różnych sposobów, nalewkami, serami, chlebami, ciastami.

A oto najlepsze potrawy w poszcególnych kategoriachańskich:

  • produkty pochodzenia roślinnego stuliściec Dariusza Szupszyńskiego
  • produkty pochodzenia zwierzęcego - węgorz po rajgrodzku Krystyny Krzyżewskiej
  • produkty mieszane - gryczaniki Janiny Korabowicz
  • napoje - nalewka owocowa Barbary Zalewskiej

     

Nominacje do Perły otrzymali: 

  • Biruta Zimnicka (ciasto komin) 
  • Tomasz Siergiejewicz (pasztet z sandacza z rakami)

Będą oni walczyć o tę prestiżową nagrodę podczas poznańskiej Polagry.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na poranny.pl Kurier Poranny