Stoły aż uginały się pod rybami, swojskimi wędlinami, mięsami przyrządzanymi na wiele różnych sposobów, nalewkami, serami, chlebami, ciastami.
A oto najlepsze potrawy w poszcególnych kategoriachańskich:
- produkty pochodzenia roślinnego stuliściec Dariusza Szupszyńskiego
- produkty pochodzenia zwierzęcego - węgorz po rajgrodzku Krystyny Krzyżewskiej
- produkty mieszane - gryczaniki Janiny Korabowicz
napoje - nalewka owocowa Barbary Zalewskiej
Nominacje do Perły otrzymali:
- Biruta Zimnicka (ciasto komin)
- Tomasz Siergiejewicz (pasztet z sandacza z rakami)
Będą oni walczyć o tę prestiżową nagrodę podczas poznańskiej Polagry.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?