Kulinarne triki Magdy Gessler uratują wasze potrawy. Sprawdź 18 trików z „Kuchennych rewolucji”

Katarzyna Puczyńska
Katarzyna Puczyńska
Program „Kuchenne rewolucje" emitowany jest już od 2010 roku. Do tej pory restauratorka przeprowadziła ponad 300 metamorfoz restauracji w całej Polsce. Zobacz 18 porad kulinarnych Magdy Gessler z programu.
Program „Kuchenne rewolucje" emitowany jest już od 2010 roku. Do tej pory restauratorka przeprowadziła ponad 300 metamorfoz restauracji w całej Polsce. Zobacz 18 porad kulinarnych Magdy Gessler z programu. Sylwia Dabrowa /Polska Press
Zastanawiasz się jak prawidłowo smażyć mięso do gulaszu lub czym doprawić szpinak, by miał najlepszy smak? Magda Gessler zna odpowiedzi na te i wiele innych kulinarnych pytań. Znana restauratorka dzieli się swoją wiedzą i poradami w programie telewizyjnym „Kuchenne rewolucje”. Przygotowaliśmy listę jej wskazówek. Zobacz 18 kulinarnych trików Magdy Gessler.

W skrócie:

Porady kulinarne z „Kuchennych rewolucji”

„Kuchenne rewolucje” to popularny program telewizyjny, w którym Magda Gessler odwiedza upadające albo borykające się z różnymi problemami lokale gastronomiczne i pomaga stanąć im na nogi. Od 2010 roku restauratorka przeprowadziła już ponad 300 metamorfoz w restauracjach w całej Polsce.

W każdym odcinku Magda Gessler dzieli się poradami i trikami kulinarnymi, które znacząco wpływają na smak potrawy. Zebraliśmy dla Was w galerii jej 18 porad kulinarnych. Dotyczą one przygotowania:

  • kotletów mielonych,
  • zupy pomidorowej,
  • mięsa do gulaszu,
  • musu z pstrąga,
  • czerwonego barszczu,
  • gotowanego kalafiora,
  • papryki
  • smażonej cebuli,
  • bigosu z kiełbasą,
  • sosu tatarskiego,
  • tatara,
  • suszonych ziół,
  • soli himalajskiej,
  • zupy szczawiowej,
  • naleśników,
  • duszonego szpinaku,
  • puree ziemniaczanego,
  • farszu do kołdunów.

Kuchnia Magdy Gessler

Magda Gessler jest znaną restauratorką i osobowością telewizyjną. Dużą popularność zyskała dzięki programowi TVN „Kuchenne rewolucje”, który prowadzi już od 2010 roku. Jest także jedną z jurorek w polskiej edycji programu „MasterChef”.

Kuchnię Magdy Gessler cechuje bezkompromisowość. Restauratorka w każdym programie udowadnia, że ceni sobie świeże, lokalne produkty. Są to dobrej jakości mięsa, jajka, warzywa, owoce i zioła, w miarę możliwości pochodzące od regionalnych dostawców. Natomiast w kuchni stawia na czystość i jakość.

Zobacz też inne tematy ze Strony Kuchni:

Suszarki do warzyw i owoców

Materiały promocyjne partnera

Ciasto malinowe "Pianka"

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Kulinarne triki Magdy Gessler uratują wasze potrawy. Sprawdź 18 trików z „Kuchennych rewolucji” - Strona Kuchni

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na poranny.pl Kurier Poranny
Dodaj ogłoszenie