Spis treści
- Kliknij w przycisk, aby zobaczyć adresy najciekawszych restauracji, które przeszły rewolucję pod okiem Magdy Gessler
- Najciekawsze restauracje po „Kuchennych Rewolucjach” w Polsce
- Najlepsze restauracje po „Kuchennych Rewolucjach” w Polsce
- Zobacz adresy restauracji w Polsce po „Kuchennych Rewolucjach"
- Kiedy nowy sezon „Kuchennych Rewolucji”?
„Kuchenne Rewolucje”, prowadzone przez znaną restauratorkę Magdę Gessler, emitowane są na antenie telewizji TVN od marca 2010 roku. Dla wielu lokali to duża szansa nie tylko na przetrwanie, ale na nowe życie i rozwinięcie biznesu. Czasem trzeba dodać restauratorom odrobiny otuchy i pobudzić ich do działania, innym razem Magda Gessler rozwiązuje konflikty w zespołach lub pokazuje, w jaki sposób należy zmienić proponowaną kuchnię. Wiele z tych miejsc po rewolucji zmienia nie tylko wygląd, ale też profil, menu, sposób zarządzania i gotowania.
Kliknij w przycisk, aby zobaczyć adresy najciekawszych restauracji, które przeszły rewolucję pod okiem Magdy Gessler
Najciekawsze restauracje po „Kuchennych Rewolucjach” w Polsce
Gaumarjos - Warszawa
Jednym z najciekawszych lokali po „Kuchennych Rewolucjach” jest Gaumarjos, restauracja gruzińska z Warszawy. Lokal znajduje się na Ursynowie, a rewolucja została przedstawiona w 13 odcinku 6 sezonu programu. Właścicielami restauracji są Liana i David Gamtsemlidze, którzy oboje mają wykształcenie artystyczne. Ich twórcze podejście widać również w lokalu, który jest kolorowy i radosny. Wystrój współgra z artystyczną osobowością. Właściciele przyznają, że była to rewolucja zawodowa i miała również wpływ na polepszenie ich życia prywatnego. Po ponad 10 latach od emisji programu restauracja wciąż cieszy się dużą popularnością. W szczególności goście chcą wypróbować gruzińskich chinkali, które Magda Gessler upodobniła wyglądem do kobiecych piersi.
Restauracja Syrenka - Ustka
Restauracja Syrenka w Ustce pokazana była w 4 odcinku 5 sezonu programu. Znana jest obecnie z podawania ryb i posiłków przyrządzanych na ich bazie. Aktualnie menu zmienia się sezonowo. Magda Gessler zaproponowała do menu gołąbka z dorszem, strogonowa z dorsza i placek z dorszem wywodzący się z kuchni portugalskiej. Popularna restauratorka obdarowała też właściciela lokalu własną wędzarnią. Usytuowana była przed lokalem i wciąż jest wykorzystywana do przygotowywania ryby. Aktualnie zamysł „Kuchennych Rewolucji” kontynuowany jest w lokalu Sardynka Ustecka.
Ziemia Brańska Gospoda
Ziemia Brańska Gospoda z Brańska to miejsce odmienione w 11 odcinku 16 sezonu. Dorota Puchalska tworząca gospodę prowadzi lokal z kuchnią na każdą kieszeń. Ma być smacznie i domowo. Po „Kuchennych Rewolucjach” do oferty gastronomicznej wszedł sexy schab według pomysłu Magdy Gessler. Schab nadziewany słoniną wędzoną i kiełbasą zapiekany z dodatkiem ziół podawany z babką ziemniaczaną i sosem kminkowym.
Bistro Niezłe Kino w Gdyni
Bistro Niezłe Kino w Gdyni przeszło rewolucję pod okiem Magdy Gessler w maju 2021 roku. W lokalu można poczuć ducha kinematografii. Na ścianach widnieją wizerunki znanych aktorów, a menu nawiązuje do nich wprost. Wśród specjałów znaleźć można gulasz cielęcy Bogusława Kobieli, sałatkę Kaliny Jędrusik czy też krem z kukurydzy Jennifer Lopez.
Najlepsze restauracje po „Kuchennych Rewolucjach” w Polsce
Karczma Nałęczowska w Nałęczowie
„Kuchenne Rewolucje” w Nałęczowie gościły w 2011 roku. Do dzisiaj klienci zachwalają menu lokalu. Magda Gessler wprowadziła do karty dań dziczyznę, ryby i grzyby. Wśród potraw można znaleźć np. gołąbki z mięsa daniela.
Zobacz adresy restauracji w Polsce po „Kuchennych Rewolucjach"
Kliknij w zdjęcie, żeby przejść do galerii
Restauracja Absynt w Nowym Targu
W Nowym Targu znajduje się restauracja Absynt. Jej wystrój ma zachęcać do odpoczynku w gronie rodziny lub przyjaciół. Po „Kuchennych Rewolucjach” do menu wprowadzono łopatkę jagnięcą z grillowanymi warzywami i pieczonymi ziemniakami według przepisu Magdy Gessler oraz deser lodowy będący wariacją na temat smaków Podhala.
Marylin Bar w Straszynie
W Straszynie Magda Gessler odmieniła restaurację One Way na Marilyn Bar. Menu nawiązuje do kuchni amerykańskiej, do aktorki Marilyn Monroe oraz właścicielki lokalu, pani Kasi. W karcie dań znajduje się między innymi:
- Marilyn steak,
- chrupiące skrzydełka,
- krem kukurydziany
Bigosu Czar w Żyrardowie
Bigosu Czar w Żyrardowie od kwietnia 2021 roku zaprasza gości na dania w nowej odsłonie. Po „Kuchennych Rewolucjach” w menu zagościły tradycyjne potrawy kuchni polskiej. Smakoszom oferowane są np. golonkowy czwartek, rosslonik i gołąbki.
Restauracja Twoja Kolejka w Łodygowicach
W Łodygowicach pod Bielskiem mieści się restauracja Twoja Kolejka prowadzona przez Andrzeja i Paulinę. Nazwę wzięła od pobliskiego przejazdu kolejowego. Lokal cieszył się dużą popularnością i z czasem został poszerzony o kolejną salę. W Twojej Kolejce można spróbować specjałów wymyślonych przez Magdę Gessler. Oferują m.in.: sztufadę z polędwicy i słoninki z dzika z prawdziwkami, galaretkę piwną z rodzynkami, miodem oraz bitą śmietaną i tatara.
BarVioli w Działdowie
Lokal BarVioli po rewolucji zyskał więcej koloru i zaskakuje barwnymi daniami. Premiera odcinka programu z jego udziałem odbyła się w listopadzie 2021. Nazwa lokalu została wzięta od imienia właścicielki. W menu oferowane są m.in.: czernina z kluchami, klopsy wieprzowo-wołowe w sosie z czarnuszką i kotlet szwajcarski z szynką i serem. Kuchnia smakuje jak domowa.
Kiedy nowy sezon „Kuchennych Rewolucji”?
Już 3 marca 2022 roku rusza kolejny sezon programu kulinarnego „Kuchenne Rewolucje”. To już 24 sezon popularnego show stacji TVN. Tym razem Magda Gessler odwiedzi takie miejsca jak pizzeria „DaviOli” w Krzeszycach, restauracja „Calabria” w Olsztynie, pub „Masters” serwujący domową kuchnię z Inowrocławia. Smakosze egzotycznych smaków mogą śledzić odcinki zmieniające restaurację kuchni wietnamskiej „Zielony Nosorożec” w Białymstoku.
Zobacz inne tematy kulinarne ze Strony Kuchni: