[galeria_glowna]
Wszyscy goście będą mieli okazję zapoznania się z najlepszymi specjałami i smakołykami wyrabianymi tradycyjnymi, naturalnymi metodami. Organizatorzy zaprosili najlepszych wytwórców naturalnie tworzonej, zdrowej żywności - od producentów mięs, nabiału, pieczywa, tłoczonych na zimno olejów, po mistrzów wyrobów cukierniczych, pasieczników, mistrzów nalewek z procentami czy znawców zapominanych już przysmaków regionalnych.
Na pewno będzie można skosztować kruszewskich ogórków leżakowanych w dębowych beczkach w wodach Narwi, palcówki z domowych wędzarni czy konfitur według przepisów naszych prababć. Trafi się zapewne słynna białowieska bukwica czy kiszki i babki ziemniaczane z Supraśla. Swój przyjazd zapowiedzieli również mistrzowie smaków z pobliskiej Suwalszczyzny, Litwy i Białorusi. Będą więc sękacze, mrowiska, zeppeliny i różnego rodzaju pierogi.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?