3 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
GRZYBY MROŻONE...

GRZYBY MROŻONE

Nie tylko suszenie, ale też mrożenie grzybów - tak jak na przykład w przypadku warzyw, czy owoców – wydłuża ich kulinarną „żywotność”.
Grzyby wystarczy oczyścić, opłukać, osuszyć (rydze i kurki lekko obgotować w lekko osolonej wodzie, żeby utraciły goryczkę).
Następnie układamy na tacy i wstawiamy do zamrażalnika. Dobrze zmrożone przekładamy do plastikowych pojemników, zamykamy i ponownie wkładamy do zamrażalnika.
Dzięki temu nie stracą swych wartości nawet przez pół roku.Tak przygotowane grzyby możemy przechowywać pól roku.

Jak uprawiać pieczarki w domu?

Zobacz również

„Nasz nowy dom” od kuchni. Ile trwają remonty? Kto za nie płaci? Wiemy wszystko!

„Nasz nowy dom” od kuchni. Ile trwają remonty? Kto za nie płaci? Wiemy wszystko!

TOP 8 niezwykłych zamków Dolnego Śląska. Ciekawostki, sekrety i zaskakujące atrakcje

TOP 8 niezwykłych zamków Dolnego Śląska. Ciekawostki, sekrety i zaskakujące atrakcje

Polecamy

Przewaga Stocha w tej statystyce jest gigantyczna!

Przewaga Stocha w tej statystyce jest gigantyczna!

Justyna Kowalczyk zmiażdżyła rywalki w maratonie!

Justyna Kowalczyk zmiażdżyła rywalki w maratonie!

Mityng Orlen Cup. Swoboda: Chciałabym zbliżyć się do życiówki, a może nawet ją pobić

Mityng Orlen Cup. Swoboda: Chciałabym zbliżyć się do życiówki, a może nawet ją pobić

Dodaj ogłoszenie