4 z 4
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Grillowanie i dania z grilla - przepisy (zdjęcia)
Grillowane warzywa z kolendrowym jogurtem
(Kobieta na Dzikim Zachodzie, w każdą niedzielę o 17:00 i 17:30)
Składniki:
* 2 szklanki jogurtu greckiego
* ¼ szklanki posiekanej kolendry
* Sok z jednej cytryny
* 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
* 3 lub 4 krople ostrego sosu
* Sól i pieprz
* 4 cukinie pokrojone w plastry
* 2 małe, żółte dynie pokrojone w grubą kostkę
* 1 bakłażan pokrojony w plastry
* 2 pokrojone czerwone cebule
* 12 pieczarek przekrojonych na pół
* Oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
1. Zmieszaj jogurt, kolendrę, sok z cytryny, czosnek, ostry sos, sól i pieprz do połączenia. Pozostaw w lodówce.
2. Warzywa i grzyby posmaruj oliwą, posól i popieprz. Grilluj na rozgrzanym ruszcie po 4 minuty z każdej strony.
3. Przełóż na talerz i podawaj z sosem.