Jury oceniało czternaście stołów wigilijnych. Spośród nich wybrało trzy, które wyróżniały się estetyką, a podane potrawy były najsmaczniejsze.
To było nie lada wyzwanie, bo wszystkie prezentowane stoły wyglądały przepięknie i smakowicie.
W komisji konkursowej zasiedli Artur Lenczewski- przewodniczący i szef kuchni restauracji „Pięć Dębów” też Renata Reda (Radio Białystok), Izabela Dąbrowska (WOAK), Andrzej Lechowski (dyrektor Muzeum Podlaskiego) i Michał Puchlik (TVP Białystok).
Głównym celem Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego „Tradycyjny stół wigilijny” jest identyfikacja i upowszechnienie wiedzy o regionalnych potrawach wigilijnych, kultywowanie lokalnych tradycji oraz promocja i prezentacja organizacji, aktywnie działających na obszarach wiejskich na rzecz podtrzymywania tradycji Świąt Bożego Narodzenia.
Organizatorem konkursu jest Departament Rolnictwa i Obszarów Rybackich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podlaskiego.
KONIEC SZTUCZNYCH OGNI NA SYLWESTRA
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?