Szybkie dania, serwowane z samochodów, nie oznaczają jakości kojarzonej z fast foodem. Jak zapewnia organizator zlotu, czyli organizacja FUTRAKI skupiająca kilkuset właścicieli food trucków, wszystkie potrawy przygotowywane są ze świeżych, sezonowych produktów.
W ofercie są dania z co najmniej czterech kontynentów. Nie brakuje więc przysmaków kuchni orientalnej, bałkańskiej, czy śródziemnomorskiej.
Czytaj też:
Tradycyjny już wiosenny Zlot Food Trucków w Białymstoku odbywa się pod Parkiem Handlowym Wysockiego przy ul. Wysokiego 67. Weekend ze smakami z całego świata potrwa do niedzieli 24 kwietnia do godziny 20 (początek o 11). My odwiedziliśmy to miejsce w sobotę.
Największym zainteresowaniem cieszyły się tradycyjnie amerykańskie burgery, ale nie zabrakło też wielbicieli belgijskich frytek, greckich pit i souvlaków, i azjatyckich pierożków dum sum i pad thai, czy meksykańskiej quesadilli. W ofercie są też dania kuchni węgierskiej oraz żydowskiej. Zwolenników słodkości zdecydowanie skusiły hiszpańskie churrosy.
Jak mieszkańcy świętowali wiosnę na zlocie food trucków? Zapraszamy do naszej galerii.
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?