Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Trendy w modzie weselnej. Zobaczcie, czy pasują do Waszych marzeń (zdjęcia)

peż
Tradycyjnie przez rozpoczęciem sezonu ślubnego już 8. raz w białostockiej Restauracji Lipcowy Ogród odbyła się Degustacja Weselna. Jest to wydarzenie skierowane do par młodych, które zdecydowały się na przyjęcie weselne właśnie tutaj.

W niedzielę 11 marca restaurację odwiedziło prawie 300 osób – młodzi z rodzicami i przyjaciółmi. Lipcowy Ogród stara się co roku zaskakiwać nowym pomysłami, wyprzedzając obowiązujące trendy. Tym razem Degustacja Weselna rozpoczęła się od pierwszego tańca przy piosence Ed’a Sheeran i akompaniamencie skrzypiec. Pokaz swoich umiejętności dał też karykaturzysta i można było zrobić zdjęcia w tzw. Baśniowym Lustrze.

Ale oczywiście najważniejsza tego wieczora była prezentacja możliwości szefa kuchni Lipcowego Ogrodu.
Rafał Goździk wraz ze swoją załogą przygotował nowe menu na sezon 2018 stawiając przede wszystkim na elegancką formę serwowania dań.

Nowościami, które proponuje w tym roku jako dania główne, są krem z batata z dressingiem z rukoli i pestkami słonecznika oraz pieczona cielęcina w sosie kurkowym podana z puree ziemniaczanym i młodą marchwią.
Zaprezentowane zostały także stoły tematyczne Stół Myśliwego (z tradycyjnymi przekąskami i daniami) i Fish Market (z rybami i owocami morza), które zebrały dużo pozytywnych komentarzy.

- Jestem przekonany, że tegorocznym hitem będzie nasza trzecia propozycja: Stół Portofino m.in. z serowymi roladkami z łososiem i anchois, oliwkami i krewetkami w tempurze z chutney z mango. To stół z przekąskami dla kochających kulinarne podróże – przekonuje Rafał Goździk.

Dużym zaskoczeniem były przygotowane słodkości przez cukiernika restauracji, który zaprezentował m.in. trzy smaki tortów. W tym jeden o smaku białej czekolady z porzeczką w kolorze ultrafiolet.

W słodkiej aranżacji na dekoracyjnym wózku zaprezentowany został także autorski Sweet Market z bezami, muffinkam, popsami – alternatywa restauracji wobec popularnego Candy Baru.

Co roku Lipcowy Ogród ma też nowe propozycje na dekorację sal weselnych. Na podciągach sufitowych sali oraz na specjalnie zaprojektowanej ściance kwiatowej zaprezentowane zostały piękne, romantyczne kwiaty Chanel, które wzbudziły zachwyt przyszłych panien młodych.

- Wnętrza Lipcowego Ogrodu są bardzo plastyczne i idealnie sprawdzają się przy organizacji przyjęć w stylu rustykalnym i glamour. Analizujemy obowiązujące trendy i przygotowujemy salę przed każdym sezonem ślubnym – dodaje Urszula Dębowska, konsultant ślubny Lipcowego Ogrodu.

W restauracji nad każdym przyjęciem czuwa dedykowany konsultant ślubny. Są to doświadczone osoby, które doradzają parom przy wyborze odpowiednich dekoracji, dodatkowych atrakcji weselnych oraz komponowaniu menu. Również w minioną niedzielę osoby te były do dyspozycji młodych.

- Restauracja Lipcowy Ogród od roku 2017 prowadzi bloga, którym chce inspirować organizatorów przyjęć. Wykorzystujemy przy tym zarówno nasze 10-letnie doświadczenie organizacji wesel, jak i uwagi par młodych, ich wizję wymarzonego przyjęcia - mówi Katarzyna Bierć, kierownik Biura Obsługi Gości restauracji Lipcowy Ogród.

- Do każdej Degustacji Weselnej przygotowujemy się długo przed wydarzeniem. Zależy nam, by wszystko zorganizowane zostało na najwyższym poziomie, a para młodych zyskała pewność, że dokonała najlepszego wyboru decydując się na spędzenie tego wyjątkowego czasu własnie u nas – przekonuje Anna Narel, dyrektor Hotelu Podlasie i restauracji Lipcowy Ogród w Białymstoku.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na poranny.pl Kurier Poranny