Z jego powodu "Netter" jest znany w całej Polsce. W 2003 roku firma po raz pierwszy wypuściła do sklepów tenże tatar, podkreślając, że jest to produkt oryginalny i w dodatku bez żadnych sztucznych konserwantów. Cóż to znaczy? Że jest to tatar ze świeżej wołowiny, z dodatkiem tradycyjnych przypraw.
Większość znawców tematu powie, że przecież inny tatar niż wołowy to nie tatar. Fakt, ale jednak tak już ostatnio jest, że pod tradycyjnymi nazwami czasem ukryte są produkty nieco inne, np. napis tatar znajdziemy na wyrobie z dodatkiem mięsa wieprzowego. To nie znaczy, że niesmaczne. Ale po prostu nie to.
Tatar "Nettera" nie zawiera oczywiście ani cebulki, ani jajka, ani musztardy - to samo mięsko gotowe do jedzenia.
Ogromnym atutem tego produktu (jak i wszystkich wytwarzanych w "Netterze"), na jaki powołuje się firma, jest fakt, że surowiec do produkcji pochodzi z własnych punktów skupu w woj. podlaskim i od rolników z tego regionu. Produkcja jest pod stałym nadzorem Wojewódzkiego Inspektoratu Sanitarnego. Zakład ma wdrożony system jakości HACCP oraz jest przystosowany do wymogów obowiązujących w Unii Europejskiej.
Do utrzymania wysokiej jakości produkcji wędlin przyczyniają się również nowoczesne, zaawansowane technologicznie linie i urządzenia ubojowe oraz specjalistyczny trans-port samochodowy, uprawniony do przewozu mięsa i wędlin.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?