W czerwcu chleb swojski produkowany przez PSS otrzymał Spółdzielczy Znak Jakości przyznany przez Krajową Radę Spółdzielczą za szczególną jakość produktu. Aby otrzymać certyfikat chleb został poddany przez Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Warszawie wielu badaniom. Obejmowały one m.in. komisyjną ocenę organoleptyczną, walory odżywcze, parametry według aktualnie obowiązujących przepisów i norm, badania zawartości ołowiu, kadmu, miedzi, cynku.
Czytaj e-wydanie »Lokalny portal przedsiębiorcówDołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?