Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przekąski zimne

Redakcja
Kanapki z "awanturką", karp po żydowsku, cielęcina w sosie tuńczykowym, buraczkowy łosoś, zielony pasztet, sos serowy do wędlin - to tylko niektóre spośród 36 przepisów na zimne przekąski, jakie proponują naszym Czytelnikom słynni smakosze Robert Makłowicz i Piotr Bikont.

Dlaczego cykl "Nowoczesna kuchnia polska" zaczynamy od zimnych przekąsek? - Bo zwykle od nich rozpoczynamy posiłek - tłumaczą autorzy.
Oprócz potraw na zaostrzenie apetytu, znajdziemy tu propozycje na śniadania, również świąteczne. Smakosze proponują też zimne sosy do zimnych mięs i jarzyn. Po prostu zimny bufet.
A co szczególnie poleca z pierwszej części Piotr Bikont?
- "Fałszywe foie gras". To dość prosty w przyrządzeniu i tani zimny pasztet, który smakuje bardzo podobnie jak arcydrogi francuski przysmak - foie gras, czyli pasztet z przerośniętych gęsich wątróbek.
Cena: tylko 3,50 zł
plus cena gazety

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na poranny.pl Kurier Poranny