Dlaczego cykl "Nowoczesna kuchnia polska" zaczynamy od zimnych przekąsek? - Bo zwykle od nich rozpoczynamy posiłek - tłumaczą autorzy.
Oprócz potraw na zaostrzenie apetytu, znajdziemy tu propozycje na śniadania, również świąteczne. Smakosze proponują też zimne sosy do zimnych mięs i jarzyn. Po prostu zimny bufet.
A co szczególnie poleca z pierwszej części Piotr Bikont?
- "Fałszywe foie gras". To dość prosty w przyrządzeniu i tani zimny pasztet, który smakuje bardzo podobnie jak arcydrogi francuski przysmak - foie gras, czyli pasztet z przerośniętych gęsich wątróbek.
Cena: tylko 3,50 zł
plus cena gazety
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?