Pierogarnia Soodi najlepsza na Podlasiu

Materiał informacyjny - SOODI REST

W sercu Białegostoku przy ul. Jurowieckiej, na kulinarnej mapie Podlasia, zdecydowanie wyróżnia się Restauracja Soodi. Pierogarnia ma obecnie najwyższą ocenę klientów na Google, zyskując uznanie nawet wśród najbardziej wymagających gości.

Dodatkowo w październiku 2023 roku Restauracja Soodi zdobyła 1 miejsca w plebiscycie Mistrzowie Smaku w kategorii „Restauracja roku 2023 w Białymstoku". 

Na czele zespołu Soodi stoi utalentowany szef kuchni i współwłaściciel Dawid Siniło.

„Soodi stawia na bezkompromisową jakość potraw. Moim kluczem do sukcesu jest przede wszystkim dobór składników. Żaden składnik nie jest w mojej kuchni z przypadku, zaczynając od mąki z Podlasia po mięso czy sery również pochodzące od regionalnych dostawców. W mojej kuchni nie stosujemy żadnych konserwantów ani wypełniaczy które mają negatywny wpływ na smak. Dbamy również, by wszystkie produkty były świeże, a źródło, w którym je kupujemy wiarygodne. W naszej kuchni króluje najwyższa jakość i certyfikowane składniki, co przekłada się na wyjątkowy smak i satysfakcję gości.” – mówi Siniło

Klienci doceniają innowacyjność menu Soodi w podejściu do tradycyjnych pierogów, co jest szczególnie widoczne na chwilę przed okresem świątecznym. Klienci nie zamawiają już tylko klasycznych pierogów z kapustą i grzybami, ale także sięgają po nowości, takie jak pierogi z dziczyzną, krewetkami czy w wersji bezglutenowej. To dowód na to, że eksperymenty Dawida Siniło w kuchni Soodi zdecydowanie przekonały do siebie gości.

„Soodi to manufaktura. Pierogi lepione są ręcznie z dbałością o każdy szczegół. Kochamy nasze rzemiosło i dbamy o autentyczność naszej marki. Z jednej strony jesteśmy innowacyjni, a jednocześnie szanujemy smak tradycji sięgając po receptury mojej babci.”

Oczywiście, nie ma nic lepszego niż domowe pierogi lepione przez mamę czy babcię, ale w dzisiejszym szybkim tempie życia, wielu z nas musi szukać alternatyw. Pierogarnia Soodi staje się idealnym rozwiązaniem dla tych, którzy pragną delektować się wyśmienitymi pierogami, ale nie mają czasu na ich samodzielne przygotowanie. Restauracja oferuje nie tylko wyjątkowy smak, ale także możliwość oddania cennego czasu rodzinie, zamiast spędzać go w kuchni.

Troska o jakość, brak kompromisów, świeże podejście do tradycji i gotowość do eksperymentów z nowymi smakami to filary, na których Soodi Pierogarnia zbudowała swoją renomę i zyskała uznanie klientów. To miejsce, które zdaje się doskonale rozumie oczekiwania współczesnych smakoszy, oferując im kulinarne doznania na najwyższym poziomie.

Pierogarnia Soodi od listopada zaczęła przyjmować zamówienia na Boże Narodzenie, ponieważ w ich manufakturze ilość jest ograniczona. Razem z Dawidem Siniło zapraszamy wszystkich do zamówień telefonicznych:

661 658 600

lub mailowych [email protected]

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na poranny.pl Kurier Poranny