Tradycyjna dobra wędlina charakteryzuje się:
- naturalnym nieregularnym kształtem
- zwartą strukturą
- lekko wilgotną powierzchnią, ale nie mokrą
- charakterystycznym zapachem
- małą ilością składników
ZOBACZ TAKŻE: Jakiej kiełbasy nie wybierać na grilla, a która będzie najlepsza?
Najlepsi producenci wędlin z województwa podlaskiego
Niewątpliwie producentów wyrobów o takich cechach jak wymienione wyżej w województwie podlaskim nie brakuje.
Ponadto w opisach różnych firm z podlaskiego można przeczytać, że wykorzystują mięso z lokalnych ubojni i współpracują z dostawcami przypraw z regionu.
W galerii przedstawiamy podlaskich producentów wędlin, którzy są rekomendowani przez Urząd Marszałkowski Województwa Podlaskiego.
Sałatka ze świeżego szpinaku
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?