MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Błędem jest wylewanie rozmąconych jajek na rozgrzaną...
fot. 123rf.com/kabvisio

Jajecznica, królowa śniadań. Jakie błędy popełniamy najczęściej przy jej robieniu? Patenty mistrzów kuchni na idealną jajecznicę

Zbyt wysoka temperatura smażenia

Błędem jest wylewanie rozmąconych jajek na rozgrzaną patelnię, podgrzewanie jej na wysokim ogniu. Wtedy powstają zbite, jajeczne grudy, które nieapetycznie wyglądają. Smażenie (a właściwie podgrzewanie) jajecznicy powinno zacząć się od zimnej patelni na małym palniku.

Zobacz również

Ktoś próbował okraść Annę Lewandowską! "Wskoczyłam na niego"

Ktoś próbował okraść Annę Lewandowską! "Wskoczyłam na niego"

Pierwsza komunia święta w parafii św. Maksymiliana Kolbe w Dąbrowie Górniczej

Pierwsza komunia święta w parafii św. Maksymiliana Kolbe w Dąbrowie Górniczej

Polecamy

Gdzie spędzić Dzień Dziecka na Dolnym Śląsku? Zobacz najciekawsze atrakcje dla dzieci

Gdzie spędzić Dzień Dziecka na Dolnym Śląsku? Zobacz najciekawsze atrakcje dla dzieci

Ekstraliga rugby. Decydujące starcia i wielkie rozstrzygnięcia

Ekstraliga rugby. Decydujące starcia i wielkie rozstrzygnięcia

Wspaniała szansa dla artystów zajmujących się tworzeniem murali

NASZ PATRONAT
Wspaniała szansa dla artystów zajmujących się tworzeniem murali