Im się udało. Sushi To Go - dobra jakość, przystępna cena

Agata Sawczenko asawczenko@poranny.pl tel. 85 748 96 59 Zaktualizowano 
Im się udało. Sushi To Go - dobra jakość, przystępna cena<br>Kamil Młynarczuk wiele nauczył się w Londynie. Dziś wykorzystuje ją w Białymstoku.
Im się udało. Sushi To Go - dobra jakość, przystępna cenaKamil Młynarczuk wiele nauczył się w Londynie. Dziś wykorzystuje ją w Białymstoku. Andrzej Zgiet
Dobra jakość, ale i przystępna cena – ten cel udało się osiągnąć Kamilowi Młynarczukowi, właścicielowi Sushi To Go. Nie szukał lokalu w ścisłym centrum, sam zajmuje się przygotowaniem potraw i stawia przede wszystkim na dowóz. Tak oszczędza, a z nim jego klienci.

Kamil Młynarczuk studiował informatykę i grał w piłkę nożną. Niestety, kontuzja kolana przekreśliła marzenia o dalszej karierze sportowej.
– Co prawda zawsze swoje plany życiowe wiązałem z Białymstokiem, ale wtedy postanowiłem wyjechać za granicę: zdobyć doświadczenie i pieniądze na start – mówi.
Pojechał do Londynu. Tam zaczął pracować w wielkim, angielsko-japońskim przedsiębiorstwie produkującym gotowe zestawy sushi, które trafiały potem m.in. do supermarketów.
– Gotowe zestawy są bardzo  popularne w Londynie. I tam technologia zrobienia sushi jest całkowicie inna niż technologia w restauracji – mówi pan Kamil.

W Londynie zaczął karierę od zwykłego, szeregowego pracownika. Sześć lat później był już kierownikiem zmiany. Ale na tym nie skończyła się jego kariera.
  – Poczułem, że sushi to moja pasja – uśmiecha się. I opowiada, jak nauczył się je robić:  – Miałem okazję obcować z ludźmi z  Japonii, dla których gotowanie ryżu to misterium, religia. Szkoliłem się też w kierunku restauracyjnym. Poznałem Japończyka, sushimastera, który i otwierał pierwszą restaurację sushi w Warszawie, który od 20 lat pracował w centrum Londynu w bardzo znanej restauracji sushi. I on mi opowiedział, jak otwierać i jak prowadzić restaurację sushi.
Bo w końcu pan Kamil postanowił tę wiedzę, którą zdobył na Wyspach, zacząć wykorzystywać w Białymstoku.
– Oczywiście chciałem otworzyć restaurację sushi – mówi. – No ale każdy wie, że nie warto powielać pomysłów innych. A że barów sushi było już w Białymstoku kilka, postanowiłem wszystko zrobić po swojemu.

Przede wszystkim chciał, by sushi przestało się białostoczanom kojarzyć z czymś bardzo drogim i ekskluzywnym.
–Chciałem, żeby każdego było na nie stać. Ale oczywiście nie mogłem zrezygnować z dobrej jakości – mówi właściciel Sushi To Go.

Postanowił więc oszczędzać na innych rzeczach. Zrezygnował z pomysłu wynajęcia lokalu w ścisłym centrum. Sam przygotowywał sushi. No i na początku  serwował je tylko na wynos.
– To znacznie obniżyło koszty mojej działalności. A dzięki temu mogłem obniżyć cenę mojego sushi – tłumaczy.
Po kilku miesiącach, gdy przenosił się do innego lokalu, postanowił jednak udostępnić jego część gościom. – Uznałem, że jednak miło będzie gościć naszych klientów u nas – przyznaje.
I nie ma wątpliwości, że ta decyzja wpłynęła na rozwój firmy. Bo teraz już nie tylko dostarcza zestawy sushi do domów i firm, każdy też może przyjść i wybrać coś z gotowych zestawów, albo zamówić coś na miejscu.
Pan Kamil współpracuje też z firmami, przygotowuje sushi na większe imprezy.
– I planuję rozwinąć catering jeszcze bardziej – zdradza.
Ma też mnóstwo innych planów – na przykład wprowadzić stoły sushi jako alternatywę dla weselnych wiejskich stołów. Opowiadał już o tym nawet na targach ślubnych.

Rady dla początkujących:

Wyznacz sobie ambitny cel i uparcie do niego dąż – mimo napotkanych przeciwności.
Pukaj do drzwi urzędników, proś o pomoc.
Zastanów się, co umiesz, co lubisz, na czym się znasz. I zacznij to robić. 
Dbaj o jakość swoich produktów i usług. To najbardziej liczy się na rynku.

Komu się udało   w biznesie?
Im się udało – to cykl, w którym prezentujemy ciekawych ludzi, którzy zdecydowali się na własną działalność i osiągnęli sukces. Kontakt: tel. 85 748 96 59, e-mail: asawczenko@poranny.pl

polecane: FLESZ: Podział Mandatów po wyborach parlamentarnych

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze 15

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

M
Marlena

Pyszne sushi. Zamawiam regularnie i jestem zadowolona za każdym razem. Sushi, obsługa, dowóz - wszystko na najwyższym poziomie. Polecam :)

g
gieras

nie chce nic mówić, ale każdy kto tutaj jest przedstawiany za kilka miesięcy znika z rynku....

K
Konsumentka

Jadłam wielokrotnie. Jestem zadowolona :) pyszne i świerze :)

L
Londynczyk

Czytajac ten artykul ubawilem sie przednio:) Jak to wszystko ladnie ,pieknie a przeciez Pan Kamil M. pracowal w Anglii tylko w pakowni a o zadnym wspominanym kierowniku zmiany nie bylo mowy ha ha a pozniej rzekomo mial wyjechac na kontrakt do Rosjii  a tu jednak wyladowal w Bialymstoku he he dobre,a na temat tego jego sushi to sie nie wypowiadam bo tej biegunki po skosztowaniu "sushi"!!! to do konca zycia nie zapomne,fuj nie polecam,have a nice day:)

A
Aneta

"Dobra jakość, ale i przystępna cena" - tak było jakiś czas temu :)

Teraz została jakość, a z cenami to ostatnimi czasu przesadzili konkretnie.

Rozumiem podwyżkę o kilka zł ale nie zestaw np. w tempurze z 38,90 na 60,30 to konkretna przesada!

Myślę, że przez swoją pazerność stracą sporo klientów, ja na pewno wybiorę Tanosii lub Futu Sushi bo za taką samą cenę mogę zjeść w ładnym i przyjemnym lokalu.

m
mala mi

przykro mi ze Pan tak sadzi:(pracowalam z Panem Kamilem w tej samej firmie w Anglii i uwazam ze to jest kompetetna osoba na wlasciwym stanowisku.Pojecie o sushi to Kamil ma napewno ma
wieksze niz Pan o robieniu jajecznicy:)bo poziom wiedzy w tej pracy byl bardzo wysoki zapewniam Panie Londynczyku:))pozdrawiam Kamil i trzymam kciuki za Ciebie i Twoja firme

a
abc

rewelacyjne sushi! 

m
mala

Już nie mrożone, przygotowywane na świeżo, perfekcyjnie i z sercem :)
Sama kiedyś nie jadałam a wręcz nie lubiłam sushi, odkąd spróbowałam serwowanych przez Sushi To Go rolek mmm... niebo w gębie :) Ale polecam przede wszystkim zestawy obiadowe... Łosoś w sosie teriyaki pyszności!!
 

y
yyyy

Smaczne, jednak rozklejające się polecam koku. A Sushi to go musi jeszcze trochę popracować nad warsztatem.
 

p
ppppppp

gratulejszons
 

z
zzz

i morożone :) nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś mieliśmy wątpliwą przyjemność spróbowania Sushi To Go i muszę przyznać, że z sushi miało to niewiele wspólnego. mam nadzieję, że teraz jest lepiej i życzę powodzenia :)

M
Magda:)

Wielokrotnie zamawiałam tam sushi i przyznaję, że jest pyszne. Dodatkowo, co nie zdarza się w każdym lokalu, dostajemy prócz standardowego wasabi, sosu sojowego i marynowanego imbiru, także ogórek, kiełki oraz rzodkiew. Ceny sa bardzo przystępne, a futomaki z łososiem w tempurze po prostu pyszne. Zawsze i wszędzie polecam! :)

m
mishra

Sushi z mrozonej ryby zart! nie jakosc tylko jakos. Jak ktos dobre sushi to tego nie zje ja zamowilem raz ugryzlem wyrzucilem. 
jak chcecie dobre sushi to Tanoshii , w bialym nie ma lepszego , lepiej zamiast 2 razy zjesc sushi to frost raz zjesc w tanoshii
 

K
Kris

ktos jadał tam?poproszę o opinie....

r
radko

tak miałem okazję spróbować polecam ;) Galeria Antoniuk !

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3