Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Grzyby

Redakcja
W kolejnym tomie kulinarnej serii Robert Makłowicz i Piotr Bikont proponują nam smakowite przygody z grzybami. - W porównaniu ze światem zachodnim Polacy zbierają wyjątkowo dużo gatunków i wiedzą, co z nimi zrobić - zauważają smakosze. - Grzyby są jedną z cech polskiej kuchni, dlatego też postanowiliśmy im poświęcić cały osobny rozdział. Czytelnicy znajdą przepisy na potrawy z pieczarkami i boczniakami, ale przede wszystkim z grzybami leśnymi: prawdziwkami, podgrzybkami, maślakami, kurkami, rydzami, kaniami, gąskami i smardzami. Robert Makłowicz przyznaje, że grzyby uwielbia i zjada je także na surowo, na przykład pieczarki pokropione tylko oliwą. - Teraz, dzięki mrożonkom, nie ma kłopotów z dostępem do różnych gatunków grzybów przez cały rok - mówi smakosz. -Amatorom, którzy wezmą na warsztat nasze przepisy, radzę nie przegapić dania o nazwie carpaccio z maślaków. Jest po prostu kapitalne. I jeszcze zapiekanka z prawdziwków - superprzepis, który sam wymyśliłem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na poranny.pl Kurier Poranny