W piątek rozpoczęła się kolejna edycja Festiwalu Smaków w Browarze Stary Rynek w Hotelu Royal na Rynku Kościuszki. Tymrazem w karcie dań królują potrawy z owoców morza.
- Spróbowałam małż św. Jakuba i muszę przyznać, że są wspaniałe - zachwyca się Aleksandra "AlexDarg" Dargiewicz, blogerka modowa, którą spotkaliśmy podczas Festiwalu Smaków - Czuć, że to danie zrobione jest z wysokiej jakości skłądników.
A do spróbowania jest o wiele więcej pyszności. Ostrygi na lodzie z cytrusami, małże św. Jakuba na musie z szpinaku w asyście świeżych ziół, zupa krem z krewetek z bagietką i świeżą pietruszką
- A do tego tatar z tuńczyka z awokado, z koprem włoskim na emulsji z limonki czy misa małży z trzema rodzajami tych owoców morza w sosie winno-maślanym - wymienia Daniel Gorczyca, szef kuchni w restauracji Hotelu Royal. Takich m.in. specjałów będzie można spróbować w trzeci weekend festiwalu. Na Festiwal Owoców Morza zaprasza Royal Hotel & SPA.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?