Festiwal Smaków w Hotelu Royal. Weekend z owocami morza [ZDJĘCIA]

krk
Trzeci Festiwal Smaków prezentuje potrawy z owoców morza Konrad Karkowski
Po festiwalu steków i włoskich przyszła kolej na owoce morza. W weekend znowu czeka nas wielka uczta w restauracji Browar Stary Rynek w Hotelu Royal.

W piątek rozpoczęła się kolejna edycja Festiwalu Smaków w Browarze Stary Rynek w Hotelu Royal na Rynku Kościuszki. Tymrazem w karcie dań królują potrawy z owoców morza.

- Spróbowałam małż św. Jakuba i muszę przyznać, że są wspaniałe - zachwyca się Aleksandra "AlexDarg" Dargiewicz, blogerka modowa, którą spotkaliśmy podczas Festiwalu Smaków - Czuć, że to danie zrobione jest z wysokiej jakości skłądników.

A do spróbowania jest o wiele więcej pyszności. Ostrygi na lodzie z cytrusami, małże św. Jakuba na musie z szpinaku w asyście świeżych ziół, zupa krem z krewetek z bagietką i świeżą pietruszką

- A do tego tatar z tuńczyka z awokado, z koprem włoskim na emulsji z limonki czy misa małży z trzema rodzajami tych owoców morza w sosie winno-maślanym - wymienia Daniel Gorczyca, szef kuchni w restauracji Hotelu Royal. Takich m.in. specjałów będzie można spróbować w trzeci weekend festiwalu. Na Festiwal Owoców Morza zaprasza Royal Hotel & SPA.

Festiwal Smaków w Browarze Stary Rynek w Hotelu Royal. Uczta...

Wideo

Komentarze 3

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

g
gość

Marna kopia.

A
Arek

Kopia dań z jednej z Białostockich restauracji :) żenada

M
Mańek

Byłem spróbowałem bez rewelacji.

Dodaj ogłoszenie