Ser Narwiański Dojrzewający - sztandarowy produkt serowarni Danuty, Leszka i Andrzeja Popków z Kościuk (z gminy Choroszcz) został uhonorowany główną nagrodą - Perłą 2011 w XI ogólnopolskim konkursie "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów". Impreza odbyła się podczas niedawnych poznańskich targów Polagra Food.
Rodzina Popków produkuje sery od 2005 roku. O tym, że są smaczne i zdrowe świadczy ich zawartość. Nie ma w nich bowiem żadnych konserwantów, ani dodatków chemicznych. Skład sera to niepasteryzowane mleko, podpuszczka, sól i zioła.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?