Każdy znajdzie coś dla siebie. Jesteś piwoszem? Wolisz lampkę wina? Przyjdź, spróbuj a zakochasz się w kraftowych wyrobach. Po takiej podróży sklepowy alkohol już nie smakuje tak samo.
Nasi wystawcy to ludzie którzy z zamiłowaniem i pasją oddają się swojej pracy. Ich wyroby powstają ze starannością, są unikalne i przepyszne. To gratka dla każdego entuzjasty alkoholowych rarytasów - przekazują organizatorzy.
Jest to również świetna okazja żeby znaleźć oryginalny prezent lub po prostu spróbować nowych smaków. Chmiel, winogrona i jabłka to temat przewodni podczas festiwalu. Na białostockiej edycji pojawiła się również lokalna miodosytnia. Pszczoły to skarb tego rejonu. Miód pitny to tradycyjny napój alkoholowy, który w Polsce jest wyrabiany od średniowiecza.
To już kolejna edycja Festiwalu, który wcześniej przyciągnął tysiące ludzi w Krakowie, Wrocławiu, Katowicach czy Bydgoszczy. Festiwal odbywa się w dniach 18-19 luty. W niedzielę kraftowych trunków będzie można spróbować w godzinach 12-18.
Zobacz galerię z pierwszego dnia festiwalu:
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?