- Do Polski przyjechałem trzynaście lat temu, a w Białymstoku mieszkam od dziesięciu lat - mówi Li, właściciel restauracji. - To miasto bardzo mi się podoba, lubię je.
Z pomysłem otwarcia restauracji pan Li nosił się od kilku lat.
- Zauważyłem, że nie ma tu prawdziwie chińskiej restauracji, gdzie można byłoby zjeść prawdziwie chińskie jedzenie - mówi. - Dlatego jak nadarzyła się okazja, wynająłem lokal i otworzyłem swój biznes. Jestem tu szefem kuchni.
Zobacz także. Białystok: Czerwony fortepian - otwarcie nowej kawiarni (zobacz film)
W menu restauracji Li Du jest aż 97 pozycji kulinarnych. Zaczynając od zup, po dania z drobiu, wieprzowinę, ryby i owoce morza.
- Chciałem żeby ludzie mogli dobrze i smacznie zjeść, za niewielką cenę - mówi właściciel. - Swoim gościom szczególnie polecam zupę pekińską-gulaszową, "Shanghai" z warzywami, kurczaka po "se Shuańsku" i "Gen Zha Zhu" czyli chrupiącą wieprzowinę z warzywami. Do każdego dania podajemy ryż i surówki. Mamy też dwadzieścia dań tylko na wynos.
Restauracja jest czynna od poniedziałku do piątku w godzinach 10-22, a w soboty i niedziele od 12 do 22.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?