MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zimą jedzmy przede wszystkim warzywa korzeniowe, kapustne i...
fot. pixabay.com

Zdrowe odżywianie. Warto jeść sezonowo. Podpowiadamy, na jakie warzywa i owoce warto postawić latem, jesienią, zimą i wiosną

Zimą jedzmy przede wszystkim warzywa korzeniowe, kapustne i nasiona roślin strączkowych. Z owoców najsmaczniejsze będą polskie jabłka i gruszki. Ponadto warto sięgać po cytrusy, które przed spożyciem należy dokładnie wyszorować, by pozbyć się konserwantów, którymi pokrywa się owoce na czas podróży. Godne polecenia i oczywiście w małych dawkach ze względu na wysoką kaloryczność są też orzechy i suszone owoce. Kiedy zaś potrzebujemy namiastkę lata w środku zimy to kupmy (lub zróbmy latem samemu) przetwory o dobrym składzie i mrożonki.

Polecamy również samodzielnie wyhodowanie kiełków, a także posadzenie w doniczkach ziół, szczypiorku i natki pietruszki.

Zobacz również

Piknik militarny na lotnisku w Pile

Piknik militarny na lotnisku w Pile

Wyniki PKO Gdynia Półmaratonu 2024

Wyniki PKO Gdynia Półmaratonu 2024

Polecamy

Manchester City przegrał mistrzostwo Anglii

Manchester City przegrał mistrzostwo Anglii

Parki linowe na Podlasiu. Wspaniała rozrywka dla małych i dużych. Sprawdź!

Parki linowe na Podlasiu. Wspaniała rozrywka dla małych i dużych. Sprawdź!

Piast - Jagiellonia LIVE! CO ZA BRAMKA AMEYAWA. Ale jest odpowiedź

Piast - Jagiellonia LIVE! CO ZA BRAMKA AMEYAWA. Ale jest odpowiedź