MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Spłonęły dwa auta na posesji. Ucierpiał też budynek

Spłonęły dwa auta na posesji. Ucierpiał też budynek

Funkcjonariusz Straży Granicznej zaatakowany przez migranta. Trafił do szpitala

Funkcjonariusz Straży Granicznej zaatakowany przez migranta. Trafił do szpitala

Polecamy

Najlepszy sposób na upał na balkonie. Zobacz, jak skutecznie ukryć się przed słońcem

Najlepszy sposób na upał na balkonie. Zobacz, jak skutecznie ukryć się przed słońcem

Prezydent Białegostoku zachęca do udziału w eurowyborach

Prezydent Białegostoku zachęca do udziału w eurowyborach

Niezwykła mapa zdradza, gdzie świat planuje wakacje. Czy ktoś wybiera się do Polski?

Niezwykła mapa zdradza, gdzie świat planuje wakacje. Czy ktoś wybiera się do Polski?