Wesele dobrze zaprojektowane czyli Lipcowy Ogród o nowych trendach w menu, dekoracjach i rozrywkach

peż
Jak co roku Restauracja Lipcowy Ogród rozpoczęła sezon weselny organizując pokaz ph. Degustacja Weselna dla Par Młodych. Zapraszane są na nie pary, które właśnie to miejsce wybrały na swoją uroczystość. W tym roku było to prawie 300 osób.

– To dla nas najważniejsze wydarzenie w roku. Wspólnie z ustalamy priorytety, organizujemy wewnętrzną degustację, wprowadzamy nowości zgodnie z obowiązującymi trendami, a wszystko po to by realizować przyjęcia weselne zgodnie z marzeniami par Młodych. – mówi Anna Narel, dyrektor Hotelu Podlasie i Restauracji Lipcowy Ogród.

Ta 9. Edycja Degustacji Weselnej w tym roku trwała dwa dni. Głównym założeniem organizatorów było, aby pary młode miały więcej przestrzeni na sali i więcej czasu oraz możliwości na rozmowy z osobami, które bezpośrednio odpowiadają na organizację przyjęcia: kucharzami, obsługą kelnerską, konsultantkami ślubnymi z Lipcowego Ogrodu.

Wydarzenie rozpoczęło się od tańca pary młodej: na parkiecie rozbrzmiały dźwięki „All of me” (bahata version), a przed gośćmi wystąpili tancerze z Fabryki Tańca. Prezentowane było także Baśniowe Lustro Everest jako zabawna atrakcja dla gości, personalizowane dekoracje ślubne, kompozycje florystyczne Cuento i małe dziełka z firmy Podlaskie Pierniki. Dodatkowo przedstawicielka Komnaty Fryzur, zlokalizowanej w Hotelu Podlasie, opowiedziała o najnowszych trendach w stylizacjach ślubnych.

Oczywiście Szef Kuchni Lipcowego Ogrodu - Rafał Goździk przedstawił menu na 2019. Z nowości zaproponował: krem z zielonego groszku z bekonem oraz duet z piersi kaczki z sosem żurawinowym, puree z batata z burakiem pieczonym. Dodatkowo kucharze restauracji pokazali autorskie bufetowe stoły tematyczne:

Stół Portofino z śródziemnomorskimi przekąskami – uznany za hit w roku 2018;

Stół Myśliwego z daniami tradycyjnymi – must have.

Stół Szefa Kuchni (nowość), który oprócz wyselekcjonowanych propozycji tradycyjnych dań mięsnych podanych w nowej formie uzupełniony został o ryby.

- Stoły bufetowe to wygodna koncepcja, bo urozmaicają menu i odciążają stoły gości. Taka forma serwowania przekąsek dodaje elegancji przyjęciom. Dodatkowo stoły są nowatorsko zaaranżowane dekoracjami i tworzą spójną całość – tłumaczył Rafał Goździk.

Strefa słodka oczarowała pary młode kolorami i formą. Cukierniczka Lipcowego Ogrodu Małgorzata Olędzka prezentowała Sweet Market – bufet słodki dla ceniących piękno i desery podawane w małych, precyzyjnie dekorowanych porcjach.

Gwiazdami degustacji okazały się zaprezentowane w dwóch stylach torty: biały w połączeniu z żywymi kwiatami oraz zielono-biały z akcentem złota. Nowością smakową był słony orzeszek w karmelu – dla osób lubiących niekonwencjonalne połączenia.

Na jakość uroczystości weselnej zawsze ogromny wpływ ma obsługa przyjęcia. Pod tym względem na Lipcowy Ogród też można liczyć - zespół kelnerów restauracji to ludzie zarówno profesjonalni, jak i sympatyczni.

- Obserwując przez lata wybory gości wiemy już, że nie tylko czysta wódka powinna być głównym alkoholem na stołach. Ucztujący chcą mieć wybór i dlatego stawiamy na Drink Bar, gdzie serwujemy drinki alkoholowe, koktajle bezalkoholowe oraz koktajle dla dzieci – mówił Wojciech Jakimiuk, kierownik gastronomii Restauracji Lipcowy Ogród.

Lipcowy Ogród słynie z dekoracji weselnych - w tym roku restauracja postawiła na dwa kolory: biel i zieleń. Widoczne było to w kompozycjach proponowanych na stół państwa młodych oraz na stałych ekspozycjach podwieszanych we wnętrzu sali. Szyku zadawały srebrne wazony oraz wysokie kandelabry.

Podczas trwania Degustacji Weselnej poradami służyły konsultantki ślubne Lipcowego Ogrodu. Są to osoby bezpośrednio odpowiedzialne za przyjęcie weselne.
- Każda z par młodych, podpisując umowę, ma przydzieloną konsultantkę, który jest do dyspozycji przed przyjęciem i w jego trakcie, ale też projektuje przyjęcie weselne – dodaje wyjaśnia Urszula Łaszczewska, konsultant ślubny Restauracji Lipcowy Ogród.

Nowe regulacje dotyczące pracy zdalnej

Wideo

Komentarze 2

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

K
Karol

Teraz to na każdym weselu masa atrakcji jest. Jetem dj to wiem. Sama mam i wytwornicę do dymu i do baniek mydlanych. Były kiedyś w promocji na megascenie to wziąłem i powiem cieszy się to popularnością. Za ten sprzęt trochę sobie więcej doliczam i mi się już zainwestowane pieniądze zwróciły.

G
Gość

szału nie ma, jeszcze ten prosiak - to ma być nowy trend? :D

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3