- W tej edycji robimy krok naprzód - mówi Hubert Gonera z firmy landbrand, organizującej imprezę. - Stawiamy sobie za zadanie zaserwowanie gościom zarówno kuchni historycznej, jak i dań, wychodzących w przyszłość.
Do udziału w tegorocznej nocy kulinariów zgłosiło się do tej pory 17 lokali z Białegostoku i okolicy. Organizatorzy chcą, by było ich nie więcej niż 25. Za udział w imprezie restauratorzy płacą firmie landbrand 300 zł. Oprócz tego na organizację Nocy miasto przekazało jej 50 tys. zł brutto. Podczas niej restauracje przygotują specjalne nocne menu, składające się maksymalnie z dziewięciu propozycji, w tym specjalnego dania. Ceny mają być o 25-50 proc. niższe od tych, które są na co dzień. Będą też pokazy kulinarne.
- Byliśmy zadowoleni z poprzedniej edycji - mówiła Joanna Biała z PSS Społem, do którego należy Centrum Astoria. - Mieliśmy wtedy o połowę gości więcej niż zazwyczaj.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?