MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Noc Restauracji 2014: Dania w promocyjnych cenach

Aneta Boruch [email protected]
Każdy z lokali przygotuje nocne danie. Jest to specjalna potrawa, która weźmie udział w konkursie Grand Prix Nocy Restauracji.
Każdy z lokali przygotuje nocne danie. Jest to specjalna potrawa, która weźmie udział w konkursie Grand Prix Nocy Restauracji. Andrzej Zgiet
Będą specjalne nocne dania i pokazy kulinarne, a klientów woził będzie zabytkowy Ogórek.

W piątek po raz trzeci w Białymstoku odbędzie się Noc Restauracji. Tegoroczna edycja poświęcona jest smakowi miasta, regionu i świata.

Ci, którzy zdecydują się z oferty skorzystać mogą liczyć na pokazy kulinarne na żywo oraz specjalne nocne dania i nocne menu w preferencyjnych cenach. W tym roku w zabawie weźmie udział 21 autorskich restauracji z Białegostoku oraz restauracja Zamek w Tykocinie. Z nocnej oferty będzie można w nich skorzystać od godziny 19 do 2 lub ostatniego gościa.

Każdy z lokali przygotuje nocne danie. Jest to specjalna potrawa, która weźmie udział w konkursie Grand Prix Nocy Restauracji. To propozycje na każdą kieszeń - ich ceny wahają się od 9,90 zł do ponad 40 zł. Większość bazuje na składnikach z Podlasia, skomponowane są w niebanalny sposób.

- Mam nadzieję, że apetyty dopiszą białostoczanom - mówi Hubert Gonera, organizator imprezy.

W tę jedyną noc w roku miasto uruchomi też lubianą komunikacyjną atrakcję, czyli zabytkowy autobus ogórek. Będzie nim można dotrzeć do większości lokali uczestniczących w Nocy Restauracji.

Czytaj e-wydanie »

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na poranny.pl Kurier Poranny