MKTG SR - pasek na kartach artykułów
10 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Smażenie w woku (albo bardzo mocno rozgrzanej patelni) to...
fot. lukinIgor/pixabay.com

Nie masz pomysłu na kolację, która nie tuczy? Skorzystaj z tych propozycji! Wyjaśniamy też, o której jeść kolację i ile powinna mieć kalorii

Warzywa z mięsem z woka

Smażenie w woku (albo bardzo mocno rozgrzanej patelni) to sposób na szybkie i smaczne przygotowanie dań na bazie warzyw. W przeciwieństwie do tradycyjnego smażenia trwa ono zdecydowanie krócej i nie powoduje tak niekorzystnych zmian w produktach, a to dlatego, że dzięki mieszaniu ich kontakt z rozgrzaną powierzchnią jest bardzo krótki. Na ich powierzchni tworzy się warstwa, która zamyka w środku wilgoć i smak, i chroni składniki odżywcze przed rozkładem. Do niewielkiej ilości chudego mięsa (najlepiej drobiowego) można dodawać wszelkie rodzaje warzyw w dowolnych proporcjach.

Zobacz również

"Podhalańczycy" na poligonie w Nowej Dębie w ćwiczeniu taktycznym PUMA-24 [ZDJĘCIA]

"Podhalańczycy" na poligonie w Nowej Dębie w ćwiczeniu taktycznym PUMA-24 [ZDJĘCIA]

Początek czerwca na budowie S6 Koszalin - Słupsk. Zdjęcia z lotu ptaka robią wrażenie

Początek czerwca na budowie S6 Koszalin - Słupsk. Zdjęcia z lotu ptaka robią wrażenie

Polecamy

Fala upałów w Grecji! Kraj wszedł w „mały lockdown”, co to oznacza dla turystów?

Fala upałów w Grecji! Kraj wszedł w „mały lockdown”, co to oznacza dla turystów?

Jak zdobyć darmowy bilet lotniczy? To proste! Tiktokerka zdradziła swój sposób

Jak zdobyć darmowy bilet lotniczy? To proste! Tiktokerka zdradziła swój sposób

W Szeged ruszają ME w sprincie kajakowym. Czas na kolejne medale

W Szeged ruszają ME w sprincie kajakowym. Czas na kolejne medale