MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty images/Beata Haliw/zdjęcie ilustracyjne

Najlepsze sosy do gołąbków. Sprawdzone przepisy na tradycyjne danie w trzech odsłonach. Wypróbuj klasyczny sos pomidorowy i nie tylko

Gołąbki w sosie pieczarkowym

Składniki:
- 300 g pieczarek,
- 3 suszone grzyby,
- 1 cebula,
- szklanka śmietanki 30%,
- szklanka bulionu,
- sól, pieprz do smaku,
- łyżka oleju,
- szczypta wędzonej papryki.

Jak zrobić sos pieczarkowy do gołąbków?
1. Suszone grzyby namoczyłam.
2. Pieczarki oraz cebulę pokroiłam, po czym zrumieniłam na oleju. Dodałam suszone grzyby.
3. Do pieczarek wlałam bulion, gotowałam 5 minut.
4. Odlałam kilka łyżek sosu do szklanki, dodałam do niej śmietankę i wymieszałam całość.
5. Śmietankę wlałam z powrotem do sosu.
6. Zagotowałam ponownie i doprawiłam do smaku.

Zobacz również

Początek sezonu dla motorowodniaków. Czy Wielkopolanie mają szanse na podium MŚ i ME?

Początek sezonu dla motorowodniaków. Czy Wielkopolanie mają szanse na podium MŚ i ME?

Celtic przypieczętował mistrzostwo Szkocji. Wkład w sukces miał także Polak

Celtic przypieczętował mistrzostwo Szkocji. Wkład w sukces miał także Polak

Polecamy

Ile kosztuje teraz konsola PS5? Sprawdź, od czego zależy jej cena

Ile kosztuje teraz konsola PS5? Sprawdź, od czego zależy jej cena

Jak usunąć plamę z truskawek. Sprawdź, co radzi amerykańska blogerka

Jak usunąć plamę z truskawek. Sprawdź, co radzi amerykańska blogerka

Bardzo Młoda Kultura z kolejnymi warsztatami skierowanymi do młodych

Bardzo Młoda Kultura z kolejnymi warsztatami skierowanymi do młodych