Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ogórki kiszone to dobre źródło błonnika pokarmowego (1,2 g...
fot. megaflopp/Getty Images

Kto powinien częściej jeść ogórki kiszone? Skorzystają: układ pokarmowy, figura i odporność. W tych schorzeniach warto sięgać po kiszonki

Zaparcia

Ogórki kiszone to dobre źródło błonnika pokarmowego (1,2 g na 100 g, czyli na 1 średniej wielkości sztukę), który jest niezbędny do prawidłowej pracy układu pokarmowego. Składnik ten reguluje rytm wypróżnień, a także przyspiesza przesuwanie się resztek pokarmowych w dalsze części jelita. Dzięki tym właściwościom kiszonki zapobiegają zaparciom oraz zmniejszają ryzyko rozwoju raka jelita grubego.

Zobacz również

II Wiosenny Marsz Kapeluszy przeszedł przez Łęczycę

II Wiosenny Marsz Kapeluszy przeszedł przez Łęczycę

20 lat od wstąpienia Polski do Unii Europejskiej. Przedszkolaki wiedzą lepiej [WIDEO]

20 lat od wstąpienia Polski do Unii Europejskiej. Przedszkolaki wiedzą lepiej [WIDEO]

Polecamy

Jak przeżyć majówkę za kółkiem i nie stracić auta?

Jak przeżyć majówkę za kółkiem i nie stracić auta?

CLJ U19. Wygrana Jagiellonii Białystok w stolicy

CLJ U19. Wygrana Jagiellonii Białystok w stolicy

Od „drogiej brunetki” Hailey Bieber do świetlistego blondu. Modne kolory włosów

Od „drogiej brunetki” Hailey Bieber do świetlistego blondu. Modne kolory włosów