MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jedni do kotletów mielonych dodają bułkę tartą, inni zaś...
fot. pixabay.com

Kotlety mielone - błędy podczas smażenia. Przez to kotlety rozpadają się w czasie smażenia i są twarde

Do mielonych dodać zwykłą bułkę czy bułkę tartą?

Jedni do kotletów mielonych dodają bułkę tartą, inni zaś wybierają czerstwe pieczywo namoczone w mleku lub wodzie. Moczenie bułki w wodzie to błąd, który może skutkować nieprzyjemnym zapachem. Bułkę do kotletów mielonych zamacza się w mleku - mięso po obróbce termicznej będzie idealnie soczyste, a kotlety nie będą się rozpadać na patelni.

Zobacz również

Tak było na ostatniej imprezie w Loft Music Club Włocławek. Zdjęcia

Tak było na ostatniej imprezie w Loft Music Club Włocławek. Zdjęcia

Nietypowa akcja strażaków. Ciągnik rolniczy wjechał do stawu!

Nietypowa akcja strażaków. Ciągnik rolniczy wjechał do stawu!

Polecamy

Dlaczego liście ogórków żółkną? Uprawy możesz ocalić

Dlaczego liście ogórków żółkną? Uprawy możesz ocalić

Pulpety z przepisu babci podbiją każde serce. Do sosu trzeba dodać ważny składnik

HIT DNIA
Pulpety z przepisu babci podbiją każde serce. Do sosu trzeba dodać ważny składnik

Awaria aplikacji Facebooka – co się dzieje?

Awaria aplikacji Facebooka – co się dzieje?