MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jeden z najczęściej popełnianych błędów to za słabo...
fot. pixabay.com

Kotlety mielone - błędy podczas smażenia. Przez to kotlety rozpadają się w czasie smażenia i są twarde

Dlaczego kotlety mielone rozpadają się w czasie smażenia?

Jeden z najczęściej popełnianych błędów to za słabo rozgrzany tłuszcz. Jeśli chcemy uzyskać kształtne kotlety z pyszną panierką lub dobre spaghetti, nie wrzucajmy mięsa na zimną patelnię a dopiero wtedy, gdy olej się dobrze rozgrzeje. Skutecznym sposobem na sprawdzenie, czy tłuszcz ma już odpowiednią temperaturę, jest wrzucenie na patelnię odrobiny bułki tartej - jeżeli zaczyna skwierczeć, oznacza, że można zacząć smażyć mięso. Jednocześnie nie należy smażyć kotletów na największym gazie bądź mocy kuchenki.

Zobacz również

Poseł, prezydent Głogowa i starosta bili się na bulwarze. Stoczyli walki bokserskie

Poseł, prezydent Głogowa i starosta bili się na bulwarze. Stoczyli walki bokserskie

Powiatowe zawody sportowo-pożarnicze w Łabiszynie. Zdjęcia

Powiatowe zawody sportowo-pożarnicze w Łabiszynie. Zdjęcia

Polecamy

Pyszne i chrupiące naleśniki. Śniadanie w stylu Lewandowskiego

Pyszne i chrupiące naleśniki. Śniadanie w stylu Lewandowskiego

Jak wybierać buty, gdy mierzymy się z haluksami? Takie obuwie będzie najlepsze

Jak wybierać buty, gdy mierzymy się z haluksami? Takie obuwie będzie najlepsze

Moje grzanki to hit każdej imprezy. Robię je w 10 minut, zachwycają wszystkich

Moje grzanki to hit każdej imprezy. Robię je w 10 minut, zachwycają wszystkich