MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jeden z najczęściej popełnianych błędów to za słabo...
fot. pixabay.com

Kotlety mielone - błędy podczas smażenia. Przez to kotlety rozpadają się w czasie smażenia i są twarde

Dlaczego kotlety mielone rozpadają się w czasie smażenia?

Jeden z najczęściej popełnianych błędów to za słabo rozgrzany tłuszcz. Jeśli chcemy uzyskać kształtne kotlety z pyszną panierką lub dobre spaghetti, nie wrzucajmy mięsa na zimną patelnię a dopiero wtedy, gdy olej się dobrze rozgrzeje. Skutecznym sposobem na sprawdzenie, czy tłuszcz ma już odpowiednią temperaturę, jest wrzucenie na patelnię odrobiny bułki tartej - jeżeli zaczyna skwierczeć, oznacza, że można zacząć smażyć mięso. Jednocześnie nie należy smażyć kotletów na największym gazie bądź mocy kuchenki.

Zobacz również

Poważny wypadek w Knurowie. Kobieta potrącona na przejściu

Poważny wypadek w Knurowie. Kobieta potrącona na przejściu

Sam zaczepił strażników... skończyło się mandatem. Taka sytaucja w Suchedniowie

Sam zaczepił strażników... skończyło się mandatem. Taka sytaucja w Suchedniowie

Polecamy

Ta hortensja wytrzyma słońce i jest łatwa w uprawie. Pięknie kwitnie i nie kaprysi

Ta hortensja wytrzyma słońce i jest łatwa w uprawie. Pięknie kwitnie i nie kaprysi

Dziś święto Straży Granicznej. Zobacz jej piękniejszą stronę z Podlasia

Dziś święto Straży Granicznej. Zobacz jej piękniejszą stronę z Podlasia

Trwa walka z czasem. Kluczowa decyzja 20 czerwca. A Włosi wariują i straszą [WIDEO]

O TYM SIĘ MÓWI
Trwa walka z czasem. Kluczowa decyzja 20 czerwca. A Włosi wariują i straszą [WIDEO]