6 z 9
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Sok z jarzębiny ma mnóstwo walorów smakowych i zdrowotnych....](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/86/b1/6304bfb977401_o_large.jpg)
fot. pixabay.com/klausPeter
Jarzębina i jej niezwykłe owoce. Jeszcze są widoczne, będzie pokarm dla ptaków lub baza do przetworów. Oto właściwości jarzębiny
Sok z jarzębiny
Sok z jarzębiny ma mnóstwo walorów smakowych i zdrowotnych. Przygotowanie jest proste. Mrozimy 1 kg jarzębiny przez minimum 30-40 minut. Zamrożone owoce wsypujemy do garnka wypełnionego 0,5 l wody i zasypujemy 0,5 kg cukru. Całość gotujemy, aż puszczą soki. Gotowy napój przelewamy do butelek lub słoików. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do herbaty w chłodne dni.