MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do kwaśnej zupy warto dodać około pół łyżeczki sody...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak uratować przesoloną zupę, skwaśniały rosół, zwarzony majonez, przypalony obiad? Poznaj kuchenne sztuczki naszych babć

Jak uratować skwaśniały rosół?

Do kwaśnej zupy warto dodać około pół łyżeczki sody oczyszczonej, która zniweluje kwaśny smak. Innym często zalecanym sposobem jest dolanie około pół szklanki wody i dodanie zahartowanej śmietany. Ten zabieg pozwoli złagodzić kwaśny smak.

Zobacz również

Zawodnicy Klubu Karate Morawica na podium turnieju w Rzeszowie [FOTO]

Zawodnicy Klubu Karate Morawica na podium turnieju w Rzeszowie [FOTO]

Akademia Pana Kleksa w Gliwicach! Zobacz program

Akademia Pana Kleksa w Gliwicach! Zobacz program

Polecamy

Ile kosztuje teraz konsola PS5? Sprawdź, od czego zależy jej cena

Ile kosztuje teraz konsola PS5? Sprawdź, od czego zależy jej cena

Awans Polek w światowym rankingu! To najwyższe miejsce w XXI wieku!

Awans Polek w światowym rankingu! To najwyższe miejsce w XXI wieku!

Co zrobić, gdy psa ukąsi żmija? Ważna jest szybka reakcja!

TYLKO U NAS
Co zrobić, gdy psa ukąsi żmija? Ważna jest szybka reakcja!