Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Gotowali politycy

(hap)
Wczoraj odbyły się pierwsze Wybory Kulinarne. Podlaskich polityków przyjęła gościnnie pod dach restauracja " Sabationo".

Prawica na ziołach

- Nasza potrawa jest fascynująca, jak program Akcji Wyborczej Solidarność Prawicy - tak reklamowali przyrządzonego przez siebie pstrąga w ziołach Waldemar Pawłowski i Marian Blecharczyk z AWSP, jedni ze zwycięzców wczorajszych Wyborów Kulinarnych.

UNia na sznycel

- Nasz "sznycel wolności" jest jak Unia Wolności - mało gadania, dużo jedzenia - zachwalał z kolei walory swej potrawy Artur Smółko ( w środku) , który wraz z Zofią Daniszewską-Dek także zdobyli wczoraj pierwsze miejsce.

PSL i kotlety

Trzecią siłą polityczno-kulinarną, która stanęła na podium, było PSL - Henryk Bogdan i Alicja Hryniewicka usmażyli kotlety ziemniaczane z prawdziwkami w sosie śmietanowym. Drugą lokatę zajęła Platforma Obywatelska ze "zdrową, polską wołowiną na platformie z sałaty" a trzecią Prawo i Sprawiedliwość z kaczką po podlasku. Najmniej smakowały jury, złożonemu z przedstawicieli białostockich mediów, "teraz i zawsze pier(w)si", przyrządzone przez polityków z SLD-UP. Tomasz Kleszczewski, redaktor naczelny "Porannego", najbardziej zachwalał kaczkę PiS-u i "sznycel wolności".

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na poranny.pl Kurier Poranny