MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji...
fot. Srdjanns74/Getty Images

Dlaczego warto jeść maliny? To świetny przysmak dla osób na diecie i cukrzyków. Włącz maliny do menu, a twój organizm Ci za to podziękuje

Łagodzą objawy przeziębienia i grypy

Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji obecnych w popularnej aspirynie i lekach przeciwgrypowych. Owoce te działają napotnie, dzięki czemu spożywanie surowych lub suszonych malin może w naturalny sposób obniżać gorączkę. Natomiast duża zawartość witaminy C sprawia, że regularne sięganie po maliny wzmacnia układ immunologiczny i zmniejsza podatność organizmu na infekcje.

Zobacz również

FAME MMA: The Freak. Oni walczą na gali celebrytów

FAME MMA: The Freak. Oni walczą na gali celebrytów

Odłóż telefon! Przejdź bezpiecznie! Ostrzeżenia na Nowym Mieście

Odłóż telefon! Przejdź bezpiecznie! Ostrzeżenia na Nowym Mieście

Polecamy

Tysiące pacjentów mogą mieć trudności z leczeniem bólu. Uderzą w nich zmiany w prawie

TYLKO U NAS
Tysiące pacjentów mogą mieć trudności z leczeniem bólu. Uderzą w nich zmiany w prawie

Przymiarki do sezonu świątecznego. Miasto zamówiło choinkę.

Przymiarki do sezonu świątecznego. Miasto zamówiło choinkę.

Sprzedaż nowych samochodów. Te modele wybierali Polacy we wrześniu 2024 roku

Sprzedaż nowych samochodów. Te modele wybierali Polacy we wrześniu 2024 roku