MKTG SR - pasek na kartach artykułów
9 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



To najprostszy i najszybszy deser zapamiętany przez „millenialsów” z dzieciństwa! Niestety niesie ryzyko zarażenia się salmonellą, dlatego powinny go unikać osoby o osłabionej odporności, w tym dzieci, ciężarne i osoby starsze. Wybierając jajka do spożycia na surowo, najlepiej kupić te oznaczone jako pasteryzowane albo zapasteryzować je samemu.

Przygotowanie: Oddziel dwa białka od żółtek. Umieść żółtka w kubku i ubij razem z 1 łyżeczką cukru na gładką, błyszczącą masę. Możesz dodać w łyżeczki kakao.

Czy pamiętasz te potrawy z PRL-u? Zupa „nic”, kogel-mogel i racuchy to słodkie wspomnienia z dzieciństwa. Przypomnij sobie przepisy

Kogel-mogel

Zobacz również

Noc Muzeów w Koninie [FOTO]

Noc Muzeów w Koninie [FOTO]

Jagiellonia na krawędzi utraty lidera, ale została uratowana przez Imaza!

Jagiellonia na krawędzi utraty lidera, ale została uratowana przez Imaza!

Polecamy

Obywatelskie Wysłuchanie Publiczne na temat zmian w podstawie programowej już 18 maja

Obywatelskie Wysłuchanie Publiczne na temat zmian w podstawie programowej już 18 maja

W czerwcu pierwsze kurki. To musisz wiedzieć o pieprznikach jadalnych

W czerwcu pierwsze kurki. To musisz wiedzieć o pieprznikach jadalnych

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna