Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Nazywa się je polskimi grzybami mun. Kroimy je w paski,...
fot. pixabay.com

Chwasty, które znajdziesz w marcu i możesz je zjeść. Wiosna ogłasza rychłe przybycie, jest coraz więcej dzikich roślin jadalnych

Uszak bzowy

Nazywa się je polskimi grzybami mun. Kroimy je w paski, możemy je dusić, smażyć, gotować jak inne grzyby, na przykład boczniaki. Poza tym nadają się też do marynowania. - Są znakomitym dodatkiem do ryżu, makaronu, zup, zapiekanek, mięs, a także dań kuchni chińskiej i japońskiej. Uszaki bzowe nadają się także do suszenia (przed jedzeniem należy je namoczyć) – wyjaśnia Katarzyna Laszczak na portalu regioDOM.

Zobacz również

Wirtualny celebryta promuje Warmię i Mazury w sieci

Wirtualny celebryta promuje Warmię i Mazury w sieci

Pożar na Marywilskiej 44 w Warszawie. Tak wygląda wnętrze spalonej hali

Pożar na Marywilskiej 44 w Warszawie. Tak wygląda wnętrze spalonej hali

Polecamy

Za nami 1. dzień finałów PŚ w kajakarstwie. Sześć polskich osad na podium!

Za nami 1. dzień finałów PŚ w kajakarstwie. Sześć polskich osad na podium!

Rolnicy.Podlasie. Śmierdząca robota na podwórku w Plutyczach

Rolnicy.Podlasie. Śmierdząca robota na podwórku w Plutyczach

Kosmos na początku i kontrola Polaka. Rafael Nadal na kolanach. Ostatni raz w Rzymie?

Kosmos na początku i kontrola Polaka. Rafael Nadal na kolanach. Ostatni raz w Rzymie?